Förlängt kontrakt för kapten Berglund!
Publicerad: 2024-04-25
Ebba Berglund blir MoDo Hockey trogen. Backen och lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt och det nya avtalet sträcker sig nu till våren 2026. "MoDo är alltid hemma för mig", säger hon.

25-åriga Ebba Berglund har MoDo Hockey som moderklubb och gjorde debut med MoDo i Riksserien, dåvarande SDHL, säsongen 2014/2015. Efter några år på annan ort valde hon att vända hem till Örnsköldsvik igen inför den gångna säsongen och i och med detta fick hon också överta rollen som lagkapten efter Olivia Carlsson.

Det avtal som skrevs förra året har nu förlängt och Ebba Berglund stannar i MoDo i minst två säsonger till.

– Ebba är en värdefull spelare och ledare, en riktig krigare. Hon är en sådan som alltid gör jobbet, både på och vid sidan av isen, och är en kulturbärare för inte bara laget utan för hela föreningen, säger sportchef Björn Edlund.

– Vi är glada för att vi får bygga vidare kring henne, då vi vill bidra till hennes individuella framgång samtidigt hon kommer att göra oss bättre.

Örnsköldsvik, Sverige - 17 November 2023 : Modos 12 Ebba Berglund under matchen i SDHL mellan Modo och HV71 på Hägglunds Arena den 17 November i Örnsköldsvik


( Foto: Lucas Norlin / FotoFranz ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Modo, HV71, ***Betalbild*** Lucas Norlin / FotoFranz

Ebba Berglund har vid det här laget spelat närmare 130 tävlingsmatcher för MoDo Hockey på seniornivå och hon är glad över att få fortsätta fylla på den kvoten och jaga framgångar tillsammans med moderklubben.

– Det känns jättebra. MoDo är alltid hemma för mig och ligger mig närmast hjärtat. Målet har hela tiden varit att bli kvar här och det känns fint att vi kunde ro det i hamn.

Hur har du upplevt att "komma hem"? 

– Jag har älskat det. Dels närheten till familjen, så klart, men också att få vara en del av MoDo och se hur klubben har drivit damsatsningen framåt sedan sist jag var här. Det är väldigt roligt att vara en del av det.

Ebba Berglund kommer själv att driva på satsningen på ett annat sätt de kommande åren, då hon vid sidan av jobbet som spelare också kommer att arbeta på kontoret i viss utsträckning. På agendan är just utvecklingsfrågor.

– Det känns jättekul. Jag kommer att få jobba för laget som spelar nu, men också för framtiden och de nya generationer som kommer. Det blir en kul utmaning.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist