Ett år till för Årets Rookie!
Publicerad: 2024-05-05
Vi har idag glädjen att meddela att Adela Sapovalivova stannar i MoDo Hockey även över säsongen 2024/2025.

Adela Sapovalivova, som fyller 18 år den 17 maj, kom till MoDo från HC Pribram i den tjeckiska ligan förra året och gjorde succé under sin första säsong i SDHL.

Junioren noterades för 29 poäng i grundserien, vilket gav en 20:e plats i SDHL:s totala poängliga, och ytterligare sju poäng i SM-slutspelet. Efter säsongen utsågs hon till Årets Rookie i ligan, ett pris som förutom äran innebar 50 000 kronor till MoDo Hockeys flickverksamhet.

Det kontrakt hon skrev för ett år sedan hade ett så kallat optionsår över 2024/2025 och nu står det klart att det kommer att utnyttjas. Adela Sapovalivova stannar ett år till.

– Jag är väldigt glad över att jag har kommit överens med MoDo och även med min skola hemma i Tjeckien, vilket möjliggör att jag kan stanna även över nästa säsong. Jag känner att detta är den bästa platsen jag kan vara på för min utveckling och är verkligen taggad för nästa säsong, säger Sapovalivova.

Vi vet redan nu att hon kommer att lämna Europa för spel med Wisconsin i den amerikanska universitetsligan om ett år, och MoDo Hockey är glada över att kunna ta del av tjeckiskans kunskaper, och hjälpa till i hennes utveckling, i ett år till.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist