Seger mot Björklöven på hemmaplan
Publicerad: 2023-08-29
Vi gick vinnande ur striden i tisdagens drabbning i Hägglunds Arena och plockade tre poäng i SCA-cupens premiär. Matchen slutade 5–4.

Slutresultatet var möjligen en aning missvisande. Sent i tredje perioden, efter ett ryck med två snabba mål av hemmalaget, var ställningen 52 och det mesta såg ut att vara frid och fröjd. Men en femminutare satte MoDo ett långt numerärt underläge och gästerna lyckades putsa till slutsiffrorna.

Överlag ändå en relativt stabil seger, även om spelet alljämt går lite upp och ner  ett inte helt ovanligt scenario på försäsongen.

Matchen blev en aning sönderryckt av utvisningar och noterbart är att tre av våra mål, de tre första, kom i numerärt överläge. Noterbart i övrigt var definitivt också att David Bernhardt stod för ett mål och tre målgivande passningar.

MÅLSKYTTAR

1-0 David Bernhardt (Pontus Näsén, Mikkel Aagaard)

2-1 Sampo Ranta (Theodor Niederbach, David Bernhardt)

3-2 Mikkel Aagaard (David Bernhardt)

4-2 Adam Pettersson

5-2 Mikael Ruohomaa (David Bernhardt, Theodor Niederbach)

INTERVJUER

Hör vad huvudtränaren Mattias Karlin och forwarden, och en av förgrundsfigurerna, Theodor Niederbach har att säga efter matchen i MoDo Channel på denna länk.

NÄSTA MATCH

SCA-cupen fortsätter i Medelpad i veckan - först tar vi oss an Mora på torsdag och därefter väntar Timrå på lördag. Matcherna sänds av Bonnier News; Expressen och Örnsköldsviks Allehanda, och vill du se dem på plats hittar du biljetter här.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist