Lukas Jasek förstärker MoDo Hockey
Publicerad: 2024-04-22
Vi säger varmt välkommen till MoDo Hockey, Lukas Jasek!
Den 26-årige centern har signerat ett tvåårsavtal.
”Hans sätt att spela hockey passar bra in i vårt”, säger sportchef Henrik Gradin.

Lukas Jasek är av tjeckisk härkomst men har även hunnit med spel i Sverige, Finland och USA. På svensk mark har han spelat juniorhockey med Södertälje och den gångna säsongen tillhörde han det nu degraderade IK Oskarshamn, där det blev 28 poäng (14+14) i grundserien och ytterligare 4 poäng (1+3) i kvalserien mot HV71.

Från och med nu är han MoDoit.

– Lukas är en väldigt spelskicklig center, som egentligen är användbar i många olika positioner. Han är väldigt duktig i powerplay och en driven poänggörare men även skicklig i boxplay. Det känns som en riktigt bra center, säger Henrik Gradin.

Den högerfattade tjecken, som draftades av Vancouver Canucks 2015 och har spelat AHL-hockey med Utica, har varit på MoDos radar ett tag.

– Vi har haft honom på vår lista i stort sett sedan i februari, sedan har han ju haft kontrakt med Oskarshamn över kommande säsong så vi har behövt vänta och se hur det går för dem. Det är flera andra klubbar som också velat ha honom men i det här fallet hade vi förmånen att få signaturen.

Kontraktet är skrivet för två säsonger, fram till våren 2026.

– Vi tror att han kan vara väldigt användbar i vårt sätt att spela, det är någonting som jag har pratat mycket om tillsammans med tränarna. Hans sätt att spela hockey passar oss bra känns det som; han jobbar hårt över hela banan, är väldigt spelskicklig och gillar att spela med puck.

Hör Henrik Gradin berätta om värvningen i MoDo Channel.

Håll utkik på modohockey.se och våra sociala medier för en intervju med centern inom kort.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist