Stark säsongsstart av D20
Publicerad: 2023-10-05
Två matcher – och maximala sex poäng. Med två raka segrar i upptakten, mot Björklöven och Timrå, har vårt D20-lag fått en flygande start på säsongen i NDHL Damettan Norra.

I förra veckan sjösatte MoDo Hockeys D20 säsongen i den norra damettan och det blev en skön 2-0-seger direkt mot antagonisten Björklöven, sedan Lovisa Persson spikat igen och räddat samtliga skott hon fått på sig. Framåt var det Elsa Pallin som gav oss en smakstart med ett tidigt mål och i mittronden fyllde Hannah Melander på i powerplay.

Med den segern i bagaget klev laget ut på isen denna onsdag, återigen på hemmaplan, och mot Timrå blev det nu ett målkalas och hela 8–2 till hemmalaget.

En drömstart på säsongen, kan man säga, för ett spännande lag med ambitiösa spelare som givetvis vill knacka på dörren till SDHL.

– Försäsongen har varit bra och truppen har gett ett starkt intryck redan från start, säger Peder Zakrisson som är ny på tränarsidan.

Zakrisson kamperar ihop med Aneta Tejralova, som ju dessutom är ny som spelare i SDHL-laget, och kvar på ledarsidan finns också Sture Andersson i en roll som rådgivare.

– Statusen på truppen är god, vi hade en del sjukdom mot slutet av försäsongen men så gott som alla är fit for fight. Vi har tränat mycket på vår spelidé inför säsongen och vill ha ett spel med snabba fötter och passningar.

Efter två raka matcher hemma i Hägglunds Arena väntar nu två bortamatcher till helgen, båda mot Luleå som ju också har ett representationslag i SDHL.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist