MoDo Hockey presenterar ny sportslig organisation
Publicerad: 2024-03-27
MoDo Hockey sjösätter en ny, förstärkt sportslig organisation inför säsongen 2024/2025. Bland annat ska en utvecklingschef tillsättas och en huvudtränare anställas för våra damjuniorer.

Vd Johan Widebro berättade om den nya organisationen i en livesändning i MoDo Channel på onsdagen.

Nyheterna är i huvudsak fyra till antalet:

- En utvecklingschef ska tillsättas. Denna person ska ha ansvar för vår junior- och ungdomsorganisation.

- På herrsidan adderas en assisterande sportchef, som kommer att avlasta Henrik Gradin och ha ett särskilt fokus på spelaranalys i spelarscoutingen.

- Herrlaget får ytterligare en heltidsanställd materialförvaltare.

- Vårt D20-lag får en heltidsanställd huvudtränare under säsong.

– Det här har vi planerat parallellt under säsongen men vi har inte kunnat trycka på knappen förrän vi vetat att vi är kvar i SHL. Det handlar om ganska stora investeringar och då måste man vara säker på att man har förutsättningarna för att genomföra dem också, säger Johan Widebro.

Den sportsliga organisationen kommer att vara tydligt uppdelad i tre olika "ben". Herr, där Henrik Gradin är ytterst ansvarig, dam med Björn Edlund som sportchef, och utveckling, där en ny person alltså ska anställas.

Den som i det dagliga arbetet påverkas mest av den nya organisationen är Henrik Gradin, som hittills haft ett stort övergripande ansvar sportsligt men som nu får rikta in sig mer tydligt mot herrlaget, dessutom med en assisterande sportchef vid sin sida.

– Det känns jättekul att kunna göra den här satsningen, säger Johan Widebro. Vi känner att vi har hittat en nivå som vi klarar av utan allt för stora overhead-kostnader, samtidigt som vi tillför roller som vi känner att vi saknat. Henrik (Gradin) får också ett ännu spetsigare uppdrag mot herrlagets framgångar.

Hör Widebro, och Gradin, berätta mer om den nya organisationen i MoDo Channel.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist