MoDo Hockey skänker pengar till Övik Pride
Publicerad: 2024-04-05
Överskottet från försäljningen av årets Pride-matchtröjor skänktes idag över till Övik Pride och summan landade på hela 50 327 kronor.

Under säsongen deltog vi, precis som övriga SHL-lag i SHL Pride Week, men MoDo har under många år stöttat regnbågsveckan och Pride lokalt i Örnsköldsvik. Valet att skänka överskottet till Övik Pride var därför givet. Idag överlämnade vd Johan Widebro en check på 50 327 kr och en Pride-matchtröja till representanter från Övik Pride och RFSL Västernorrland.

Vi hoppas att vi inom MoDo Hockey kan vara med att belysa inkluderingsfrågor på ett bra sätt och bidra till ett öppnare samhälle

Johan Widebro vd MoDo Hockey.
pride-16-9

På bilden, från vänster Zenitha Nordfjell, William Oldenborg, Johan Widebro, Torbjörn Karlsson och William Häggkvist

SHL Pride Week gick av stapeln under vecka 7 i år och färgade hockeysverige i regnbågens färger med budskapet: SHL vill att alla ska känna sig välkomna men vi är medvetna om att det inte alltid varit just så. Vi kan, genom våra normer och strukturer, ha exkluderat människor längs vägen. Idrotten har en styrka i att ena människor oavsett bakgrund och förutsättningar. Genom att våra ambassadörer och klubbar tar ställning i hbtqi-frågor vill vi visa att SHL välkomnar alla. Oavsett vem du är och vem du älskar – du är en av oss.

Sebastian Ohlsson var vår ambassadör under Pride Week, nedan kan ni ta del av den film som togs fram av SHL.

2024-04-05
SHL_Manusfilm_2324_MODO_PRIDE_66s