J20 har full pott

13 januari 2013 19:34

MODO Hockey J20 har fått en strålande start på J20 SuperElit Top10.

I helgen tog man två nya segrar och därmed har man tagit maximala tolv poäng i serieupptakten.

– Det är vi otroligt nöjda med. Men spelmässigt finns det mer att önska. Ärligt talat så är det en hel del medflyt som ligger bakom den här helgens segrar, säger headcoach Henrik Gradin.


Två uddamålssegrar blev det den här helgen för MODO Hockey J20. I lördags blev det 3-2 mot Färjestad och idag skrevs segersiffrorna till 4-3 mot Frölunda.

Edvin Hedberg, Christopher Bengtsson och Victor Öhman gjorde målen i lördags mot Färjestad. En match som headcoach Henrik Gradin sammanfattar på följande sätt:

– Egentligen är jag kanske mer lättad än glad över att vi vinner matchen. Vi gör inte någon bra match. Vi står still och spelar hockey vilket inte är någon lyckad kombination. Det är bara under första periodens sista tio minuter som vi presterar riktigt bra. Vi gör också två mål under den perioden, säger Gradin och fortsätter:

– Under matchens sista fem minuter är vi riktigt illa ute. Då är det William Silwerfeldt-Öhmans skicklighet i kombination med flyt som gör att vi lyckas hålla undan. Sett till hela matchen är Färjestad bättre än oss.

Mot Frölunda gick MODO Hockey fram till 2-0 i första perioden efter mål av Janos Hari och Dmytro Timashov.

– Första perioden var en riktigt bra hockeyperiod. Det var fartfyllt och intensivt. Vi ska vara nöjda med en 2-0 ledning, säger Gradin som i mittperioden fick vara med om någonting mycket ovanligt:

– Det är första gången någonsin som jag är med om att bli nollade i skottstatistiken. Vi har inte ett enda avslut på Frölunda och det säger en hel del om hur perioden såg ut. Att vi ändå leder med 2-1 inför sista ska vi tacka Linus Ullmark för som gör flera bra räddningar.

I tredje perioden ryckte MODO Hockey upp sig. Visserligen kvitterade Frölunda tidigt i perioden men i spel fem mot tre såg Janos Hari till att MODO Hockey återigen var i ledningen. Med 2.18 kvar kvitterade Frölunda men endast 26 sekunder senare gjorde Christopher Bengtsson 4-3 – ett mål som visade sig bli segermålet.

– Efter den mindre goda mittperioden tycker jag det är starkt gjort att vi kommer tillbaka och lyckas förändra matchbilden igen. Det ska killarna har en riktig eloge för, säger Gradin som kan konstatera att MODO Hockey J20 är enda lag med maximala tolv poäng efter fyra omgångar:

– Det är vi otroligt nöjda med. Vi har fått en kanonstart rent poängmässigt. Men spelmässigt måste vi höja oss avsevärt. Vi spelar bra periodvis men måste hitta tillbaka till grunderna annars kommer vi inte att vinna matcher som vi har gjort nu.

Individuellt under helgen har Gradin redan plussat för målvakterna William Silwerfeldt-Öhman och Linus Ullmark.

– De har varit bra. På backsidan är Albin Carlson alltid stabil. Tycker också att Nicklas Nordenberg är riktigt bra mot Frölunda. Bland forwards har Christopher Bengtsson och Kristoffer Backman svarat för en bra helg och sedan man kan också konstatera att Janos Hari hela tiden producerar mål och poäng, avslutar Gradin.

Matchfakta MODO Hockey J20 - Färjestad

Matchfakta MODO Hockey J20 - Frölunda

Allt om J20 SuperElit Top10