Kaptenen och JVM-medaljören

11 januari 2013 12:58

I morgon är det dags för Fans Corner i Fjällräven Center.

Efter matchen MODO Hockey-Linköping kan du i entréhallen träffa kaptenen Samuel Påhlsson och JVM-medaljören Robert Hägg.

Nedan kan du för övrigt läsa en intervju med Robert Hägg ur gårdagens matchprogram.


"SKA FÖRSÖKA KRIGA TILL MIG SPELTID"

Han blev blixtinkallad till JVM-turneringen i Ufa, Ryssland och åkte därifrån med en silvermedalj runt halsen.

I tisdags var han tillbaka i Elitserien och länsderbyfight mot Timrå.

– Det kändes riktigt bra att vara tillbaka i MODO Hockey igen och få speltid i Elitserien. Det är mitt mål framöver – att försöka kriga mig till speltid, säger backen Robert Hägg som åldersmässigt har chansen att spela ytterligare två JVM-turneringar.

Det var i mellandagarna 2010 som Robert Hägg för första gången visade upp sig i MODO Hockeys färger.

Då handlade det om spel med MODO Hockey U16 i klassiska MODO Cup.

MODO Hockey U16 tog sig hela vägen till final men föll där mot Nacka och Robert utsågs till turneringens bäste back.

– Det var en kul cup och sedan så gick vi också till final i SM men tyvärr blev det ännu en silvermedalj där, säger Robert som har uppländska Gimo HC som sin moderklubb.

Att Robert är en talang utöver det vanliga är ställt utom allt tvivel.

Nu har han som 17-åring också hunnit med att debutera i Elitserien. 30 oktober hemma mot Färjestad skedde debuten och Robert gjorde tio byten och hade en total istid på 5:57 minuter.

Totalt har det till dags dato blivit tio elitseriematcher för honom och i tisdags i Timrå uppgick istiden till 11:56 minuter.

Ännu väntar han dock på att spräcka sin poängnolla i elitseriesammanhang – kanske sker det ikväll?

Robert har spelat massor av pojk- och juniorlandskamper. De svenska juniorkronorna – Team 20 – hade han dock inte spelat i förrän han blev blixtinkallad till JVM i Ufa, Ryssland.

– Klart man blev förvånad när de hörde av sig. Inför säsongen satte jag upp ett personligt mål att försöka ta mig till JVM och att det också blev så känns jätteroligt, säger Robert och fortsätter så här kring äventyret i Ufa:

– En riktigt stor upplevelse. Det största jag har varit med om så här långt. JVM är en stor turnering och allt runt omkring är häftigt. Det var riktigt roligt att få chansen och möjligheten att spela matcher på den nivån.

I semifinalen mot Ryssland imponerade Robert stort och fick massor av beröm från alla håll och kanter.

– Jag kände att jag växte in i turneringen allt eftersom och mot Ryssland kändes det riktigt bra. Det var helt klart min bästa match, säger Robert som under turneringen gjorde ett mål – ett skott från blålinjen mot Finland.

Juniorkronorna lämnade Ryssland med silvermedaljer runt halsen.

– Klart det var pissigt att förlora finalen. Men med lite distans till det hela är det bara att erkänna att USA vann rättvist. De var turneringens bästa lag och värdiga guldmedaljörer.

Nu är Robert tillbaka i vardagen igen – tillbaka i MODO Hockey.

– Det känns bra. Jag trivs mycket bra i klubben och staden. Det är klubblaget som är det viktiga – får man chansen i landslaget så är det bara bonus, säger Robert och fortsätter så här kring fortsättningen av säsongen:

– Mitt mål är att försöka kriga till mig speltid i Elitserien.

Vad ser du själv som dina styrkor?

– Att jag kan spela både offensivt och defensivt. Jag har ett bra skott och gillar att försöka komma till avslut. Samtidigt så är jag ganska stor och det har jag nytta av i defensiven.

Främsta förbättringsområden?

– Jag vill bli bättre på grillorna. Får försöka kika på Kyle Cumiskey – försöka lära mig av honom. Han är den bäste skridskoåkaren jag någonsin sett. Jag ser också vilket otroligt hårt jobb han lägger ned varje dag.

I tisdags vann MODO Hockey länsderbyt över Timrå med 3-0. Så här säger Robert om matchen:

– Det var en tight match där vi krigade med oss tre poäng hem. Rent spelmässigt var vi kanske inte på topp men det är skönt att ändå vinna och ta tre poäng.

Om vi tittar i ett längre perspektiv – vilka är dina framtidsmål?

– Målet är att en dag spela i världens bästa liga – NHL. Men det är lång väg dit. Det gäller att fokusera på här och nu – att varje dag göra ett så bra jobb som möjligt.