Ny konstutställning i Fjällräven Center

11 januari 2013 11:31

Sommaren 2012 flyttade konsten in i Fjällräven Center – och sedan dess har de olika utställningarna avlöst varandra.

Till veckan är det dags för en ny konstnär att visa upp sina alster och den här gången handlar det om Bo Westberg-Grens akrylmålningar med hockeymotiv.


1965 började Bo Westberg-Gren att måla hockeybilder – någonting som han vid den tidpunkten höll på med i drygt tre år.

– Jag satt på pressläktaren i Kempehallen och gjorde teckningar av olika matchsituationer. Sedan åkte jag hem och gjorde målningar av dem, berättar Bo Westberg-Gren som också gjorde teckningar till lokaltidningen Allehanda.

Bo Westberg-Gren gjorde också porträtt av spelare som Nicke Johansson, Ulf Thorstensson, Anders Hedberg, Gunnar Bäckman för att nämna några.

– Men sedan bytte jag tema. Gick från hockey till skärgård, berättar Bo som i höstas – drygt 40 år senare kände att det återigen var dags att börja med hockeymotiv.

– Jag blev sugen på hockeymotiv igen och jag tycker att det har gått riktigt bra. Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att mina nya hockeymålningar är bättre än de tidigare.

Bo Westberg-Gren har nu 20 akrylmålningar som kommer att hänga i Victory, Fjällräven Center.

– Jag har också med några äldre målningar, säger Bo och fortsätter:

– Jag hoppas att folk ska uppskatta målningarna – att folk vill köpa dem. 30 procent av behållningen går oavkortat till MODO Hockey. Jag har också kommit överens med MODO Hockey att jag varje kalenderår kommer att skänka två målningar till klubben som de får hantera efter eget behag.

Onsdag 16 januari kl 11:00 i Victory, Fjällräven Center är det vernissage.

Utställningen kommer sedan att pågå fram till 30 mars.