Tunga förluster mot Leksand i J20 SuperElit Norra

23 september 2017 14:48

MODO Hockey har under fredagen och lördagen spelat två matcher mot Leksands IF i J20 SuperElit Norra hemma i Fjällräven Center och det har blivit två förluster för hemmalaget. Fredagens möte mellan lagen slutade med seger för Leksand med 8-2 och även lördagens möte vann gästerna, den här gången med 4-1.


Fredagens match mot Leksand fick en intensiv inledning där gästande Leksand gjorde två snabba mål i början av första perioden, där båda målen kom i spel med en man mer på banan. Men MODO Hockey reducerade bara minuten senare genom Oscar Frestadius och under stora delar av första perioden skapade MODO en hel del chanser framåt.

Utdelningen kom i andra perioden då Nicolas Müller kvitterade till 2-2 efter nio minuter. Men Leksand återtog ledningen igen bara fyra minuter senare och den ledningen höll de perioden ut.

I den sista perioden fick Leksand maximal utdelning på sina chanser och med fem mål så sprang man ifrån till seger med 8-2.

Målmässigt jämnare lördagsmatch

Lördagens möte mellan lagen blev betydligt jämnare målmässigt och matchen stod länge och vägde. Den första perioden var jämn spelmässigt där båda lagen skapade en del chanser men man kom inte hela vägen fram till de riktigt heta chanserna.

Inledningsvis i den andra perioden var det MODO Hockey som pressade Leksand spelmässigt och man hade flera heta chanser framför Leksands mål, men pucken ville inte in. Leksand tog time out efter åtta minuter av perioden och det blev ett lyckat drag då gästerna snabbt gjorde två mål.

Efter två minuter av den tredje perioden reducerade MODO Hockey till 1-2 genom Oscar Pettersson men närmare än så kom aldrig MODO. I stället var det Leksand som med två mål fastställde slutresultatet till 1-4 och Leksand tog därmed två segrar mot MODO Hockey.

För MODO Hockey väntar nu match mot Mora IK med start klockan 13:00 på söndagen, en match som även den spelas i Fjällräven Center.