Stark tredjeperiod när MODO vände och vann mot Timrå

10 oktober 2017 22:05
Junior

För mindre än en vecka sedan möttes MODO Hockey och Timrå IK i J20 SuperElit Norra när MODO vann efter straffar på bortaplan. Under tisdagskvällen var det returmöte i Fjällräven Center och det blev MODO som gick segrande ur matchen efter att man vänt 1-2 till 5-2 i sista perioden.


MODO Hockey tog två viktiga poäng borta mot Timrå i torsdags då man på straffar såg till att få med sig extrapoängen hem till Örnsköldsvik. Under tisdagskvällen var det returmöte mellan lagen då Timrå gästade Fjällräven Center i J20 SuperElit Norra.

Hemmalaget inledde matchen bäst och hade det mesta av spelet i första perioden. Man vann också skotten med 14-9 men några mål blev det inte för något av lagen. De båda målvakterna, Lucas Jägbring och Jakob Hellsten, stod båda för stabila insatser över 60 minuter.

Stark vändning i tredje perioden

MODO Hockeys andraperiod var inte lika stark som den första och Timrå utnyttjade det till fullo. Knappt fem minuter in i perioden kontrade Timrå in ledningsmålet i matchen. Mitt i matchen gjorde man även 0-2 på en styrning framför MODO Hockeys mål, en styrning som helt ställde Lucas Jägbring.

MODO fortsatte jobba och skapa chanser och med fem minuter kvar av den andra perioden reducerade hemmalaget till 1-2 när Tobias Åhström hittade rätt från vänsterkanten, efter att frispelats av Maximillian Popovic.

Utdelningen som uteblev i inledningen av matchen kom i stället i den tredje perioden när MODO Hockey vände underläget till seger med tre mål. Kvitteringen till 2-2 kom i power play genom Anton Gradin. Maximillian Popovic var åter igen den som assisterade till målet.

Drygt nio minuter in i perioden tog Anton Karlström hand om sin egen retur och från nära håll gav han MODO ledningen med 3-2, framspelad av Linus Pettersson och William Eriksson.

Efter ledningsmålet fick Timrå chansen att spela fyra mot tre i dryga minuten men MODO Hockey försvarade sig bra i box play. Väl fulltaliga igen utökade MODO ledningen till 4-2 då Carl Westberg avslutade en snabb kontring, assisterad av Tobias Åhström och David Deutsch.

Timrå jagade redcering och tog ut målvakten med minuten kvar av perioden men MODO Hockey fick sista ordet när William Eriksson fastställde slutresultatet till 5-2 i tom kasse.

För MODO Hockey väntar nu hemmahelg i J20 SuperElit Norra där första matchen spelas på fredag mot VIK Västerås med start 19:00 i Fjällräven Center.