Övertygande seger för MODO Hockey även i returmötet

10 september 2017 08:10

MODO Hockey besegrade Göteborg HC för andra gången på lika många dagar när lördagens returmöte slutade hela 0-8 till MODO Hockey. Målskyttar i matchen blev Erika Grahm, Matilda Elfving, Celine Tedenby, Michela Cava (3), Line Grahn och Oliva Carlsson. "Vi vänder spelet snabbare och skapar ännu fler chanser i den här matchen där vi pratade om tålamod och utdelningen kom välförtjänt efter den första perioden", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund efter matchen.


Efter en första period utan mål lossnade det rejält för MODO Hockey som svarade för tre raka mål inom loppet av åtta minuter i den andra perioden. Precis när laget blev fulltaligt vände spelet där Michela Cava, Sidney Morin och Erika Grahm efter en tre mot två-situation svarar för 0-1 genom Grahm som tryckte dit pucken för sitt andra mål för säsongen.

Direkt efter målet etablerade MODO Hockey ett starkt spel i anfallszon och ett skott från blålinjen från Matilda Elfving hittade nätet innan Celine Tedenby även svarade för 0-3 efter vackert förarbete från Sidney Morin och Kaitlyn Tougas.

"Vi spelar vårt spel hela matchen ut"

I den tredje perioden kom sen ytterligare islossning offensivt och Tougas hittade Cava som efter inbrytning vackert sköt 0-4 med en backhand i nättaket efter 1:42. Endast sekunder senare vann Morin en puck bakom mål och spelade fram Line Grahn som vid stolpen tryckte in pucken mellan benen på målvakten.

0-6 kom till efter ytterligare en snabb spelvändning där Cava med en backhand sköt sitt andra mål för kvällen innan hon fullbordade sitt hattrick fram till 0-7 i öppen kasse när MODO Hockey dessutom spelade boxplay. Matchens sista mål till 0-8 svarade Oliva Carlson för när Annie Svedin hittade Kaitlyn Tougas i mitten av banan och efter två mot ett-läge frispelade Olivia Carlsson på den bortre stolpen.

– Vi inleder helt okej men alla känner att vi kan bättre efter den första perioden där vi hamnade lite på utsida i försvarszon och var lite för stirriga i anfallszon. I andra kommer vi ut och gör det defensiva jobbet som kräv och vänder spelet snabbare, kommenterar Björn Edlund efter matchen och avslutar:

– I tredje perioden lossnade det rejält och vi fick betalt för det jobb vi lagt ner tidigare i matchen. Under perioden riktar vi fokus på att inte gå ner oss utan att fortsätta spela vårt spel och det gör vi hela matchen ut. Kul att vi har produktion från alla femmor.

MODO Hockey reser från göteborg med sex poäng av sex möjliga för att på söndagen avsluta helgens roadtrip med möte mot HV71 i Jönköping.

Spelschema SDHL 2017/2018

Säsongskort SDHL 2017/2018