Seger för MODO Hockey i första J20-åttondelsfinalen

15 mars 2017 22:10

Det blev seger i den första åttondelen i J20-slutspelet när MODO Hockey på onsdagen besegrade Djurgården på bortaplan med 2-0. Ett starkt försvarsspel och bra målvaktsspel från Isak Wallin lade grunden för segern, där MODO Hockeys målskyttar var Oscar Pettersson och Anton Karlström.


MODO Hockey valde Djurgården som motståndare i åttondelen i J20-slutspelet när valet utfördes i måndags och under onsdagskvällen var det dags för den första matchen lagen emellan. Som bäst placerat lag började MODO på bortaplan i kvällens match och har sedan den andra och eventuella tredje matchen på hemmaplan.

Det var gästande MODO Hockey som var bättre i den första perioden och man inledde matchen riktigt vasst där man långa stunder förlade spelet till Djurgårdens zon. Man skapade också ett par farliga lägen, bland annat hade man två frilägen, men målen uteblev.

Pettersson styrde in ledningsmålet

Målet skulle till slut komma och det gjorde det efter drygt två minuter av andra perioden, då Jonathan Léman spelade över till Jesper Lindgren och Lindgrens skott styrde Oscar Pettersson in från nära håll.

Under stora delar av andra perioden var det fortsatt gästerna som var laget som förde matchen och man skapade fortsatt en hel del bra chanser, men uddamålsledningen stod sig den andra perioden ut.

I den tredje perioden kom Djurgården ut något hårdare och jagade en kvittering men man hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser framför Isak Wallin, mycket tack vare fint försvarsspel från MODO Hockey.

Med åtta minuter kvar av matchen utökade MODO Hockey ledningen till 2-0 då Anton Karlström spelades fram av Joel Nordström och i friläge avslutade Karlström med ett distinkt skott i plockhandskrysset.

Målet blev matchens sista då Djurgården inte orkade skapa något, även om man fick chansen i power play och att man tog ut målvakten i slutet av matchen, och därmed har MODO Hockey tagit ett grepp om matchserien.

– Jag tycker vi är stabila rakt igenom både laget som sådant och under hela matchen. Vi kontrollerar matchen väldigt bra, har bra försvarsspel och målvaktsspel och har ett stort puckinnehav. Sedan saknades den offensiva udden då vi har många missade målchanser, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Mikael Sundell matchen mot Djurgården och avslutar:

– Spelarna får vila i morgon förmiddag efter hemresan, sedan tränar vi lätt under torsdagskvällen och så är det normal matchdag på fredag.

Nästa match i matchserien spelas på fredag i Husumhallen.