Andreas Johansson inför mötet mot Brynäs IF

1 februari 2016 16:43

MODO Hockey tar emot Brynäs IF på hemmaplan när SHL 2015/2016 fortsätter med omgång 40 på tisdag kväll. Pucken släpps 19:00 i Fjällräven Center och MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson ser fram emot matchen.


MODO Hockey tränade på is under måndag förmiddag efter en träningsledig dag på söndag. Fokus låg på avslut mot mål med trafik kring målvakterna.

– Det vi pratat om gällande den senaste matchen är att vi måste våga sätta in huvudet framför motståndarnas kasse för att göra mål. Vi spelade ineffektivt för andra matchen i rad och där måste det ske en förbättring till mötet mot Brynäs, säger MODO Hockeys tränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Vi har analyserat video efter lördagen och det vi ändå får ta med oss är att vi var spelmässigt överlägsna trots att målen uteblev. Men det är målen som räknas och puckarna låg där för avslut. Nu är det upp till var och en av spelarna att kliva fram.

"Vi vet vad som krävs under 60 minuter"

MODO Hockey har mött Brynäs tre gånger den här säsomgen och tisdagens möte blir det sista för SHL 2015/2016. Gävlelaget har varit något av en mardrmsmotståndare den senaste tiden men sviten utan segrar på en rad matcher är till för att brytas.

– Vi vet vad som gäller och vi har i vanlig ordning fullt fokus på att förbereda oss så bra som möjligt. Vi ser fram emot matchen och tar med oss det vi gjort bra och bygger vidare på det. Brynäs är ett bra hockeylag och det har vi respekt för, men vi är på det klara med vad alla måste prestera och vad som krävs för en bra insats under 60 minuter. Gör vi det vi kommit överens om blir vi svårslagna imorgon, sammanfattar Johansson.

Läget i laget

Peter Öberg kommer inte till spel och medan Byron Ritchie var med i samtliga övningar under dagens träning låter comeback vänta på sig. Ritchie förväntas dock vara tillbaka inom kort. Samma laguppställning som i den senaste matchen förväntas.