Magnus Häggström lagkapten i MODO Hockey

15 juni 2017 16:05

MODO Hockeys herrlag har utsett lagkaptener för säsongen 2017/2018 i HockeyAllsvenskan där Magnus Häggström blir den 23:e lagkaptenen genom tiderna. "Det känns väldigt bra och är samtidigt en stor ära", säger Häggström.


MODO Hockey har utsett lagkaptener för säsongen 2017/2018 i HockeyAllsvenskan där hemvändaren Magnus Häggström blir lagkapten medan fyra spelare kommer att alternera som assisterande kaptener.

– Det känns väldigt roligt, men det här handlar inte om mig utan om att vi tillsammans i hela laget ska växa samman som grupp för att utvecklas framåt. Det finns en rad ledande spelare i gruppen, inte minst bland de assisterande kaptenerna, så det kommer att bli en rolig uppgift, säger Magnus Häggström och konstaterar:

– Som lagkapten är jag ingen som höjer rösten och skriker utan snarare en spelare som försöker att föregå med gott exempel ute på isen men även på sidan om. Att bli utsedd till lagkapten i MODO Hockey är naturligtvis speciellt då det är här i Örnsköldsvik jag vuxit upp och hit vi nu har flyttat tillbaka.

"Lagkaptenerna kompletterar varandra"

De spelare som alternerar med "A" på tröjan säsongen 2017/2018 blir Emil Molin, Henrik Björklund, Tommy Enström och Oscar Hedman.

– Magnus Häggström är en van ledare och en spelare från orten. Han har dessutom varit med som kapten i SHL och även fört upp ett lag från HockeyAllsvenskan till SHL, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi och avslutar:

– Lagkaptenerna kompletterar varandra då de är olika typer av ledare och även olika typer av spelare. Vi har valt den här modellen med fyra assisterande kaptener för att fler spelare ska bli involverade i att leda laget tillsammans med oss ledare.