Kyle Cumiskey sköt MODO till seger

6 december 2012 21:44

MODO Hockey vann ikväll borta mot Linköping med 5-4 sedan Kyle Cumiskey dundrat in segerpucken i power play 1.42 in i förlängningen.

– Synd att vi släpper in dem i matchen när vi har en tvåmålsledning men självklart skönt att avgöra i förlängningen, säger Alexander Steen som gjorde tre assists under kvällen.


MODO Hockey var på väg mot tre poäng i kvällens bortamatch mot Linköping men med 69 sekunder kvar av ordinarie matchtid så kvitterade hemmalaget och tog matchen till förlängning.

Det var också MODO Hockey som startade matchen bäst men ändå tog Linköping ledningen efter 6.30 när Carl Söderbergs puck bakifrån mål turligt studsade in.

MODO Hockey kvitterade sedan i power play genom Per-Åge Skröder och efter första perioden var ställningen 1-1.

– Vi är riktigt nöjda med matchinledningen men sedan drar vi på oss alldeles för många utvisningar, säger assisterande coachen Peter Andersson och fick medhåll av 1-1 målskytten Skröder:

– Inledningsperioden är hyfsad men det håller inte att ta så många utvisningar. Visserligen gör vi ett bra jobb i penalty killing.

I period två tog MODO Hockey ledningen när Ladislav Nagy pricksköt förbi Andreas Andersson. Linköping kvitterade genom Sebastian Karlsson innan MODO Hockey återtog ledningen när Morten Madsen i numerärt underläge med en backhand stänkte in pucken.

Precis som i inledningsperioden klarade MODO Hockey även i period två av tre numerära underlägen.

– Vi har en bra defensiv och har gjort en okay match så här långt, sammanfattar Ladislav Nagy.

– Det är en bra hockeymatch med otrolig fart och intensitet. MODO är farliga i sina omställningar, säger Linköpings headcoach Roger Melin.

I tredje perioden kändes det som att MODO Hockey punkterade tillställningen när Mario Kempe ordnade en tvåmålsledning.

– Tycker tyvärr att vi blir för försiktiga efter det. Vi släpper in Linköping i matchen igen samtidigt som de också gör det bra, säger Alexander Steen.

Linköping reducerade till 3-4 med 5.10 kvar och när endast 69 sekunder återstod kom kvitteringen genom Pär Arlbrandt i power play.

Med tre sekunder kvar av ordinarie matchtid tog hemmalagets Johannes Salmonsson en onödig utvisning – och den visade sig bli ytterst kostsam för Linköping.

1.42 in på förlängningen dundrade nämligen Kyle Cumiskey in segerpucken och MODO Hockey får därmed med sig två poäng hem till Örnsköldsvik.

Noterbart i övrigt från matchen var att Richie Regehr hade två projektiler i målramen i power play.