Fredrik Olausson inför bortamötet mot Frölunda

5 januari 2016 12:44

MODO Hockey reser till Göteborg under onsdagen för att möta Frölunda på bortaplan i Scandinavium. Frölunda toppar SHL och att det blir en härlig utmaning för MODO Hockey är assisterande tränare Fredrik Olausson på det klara med.


– Det blir absolut en utmaning då de är Sveriges bästa hockeylag när man tittar i tabellen. Det är alltid en härlig atmosfär nere i Scandinavium så vi ser fram emot matchen imorgon, säger Olausson efter tisdagens träning och fortsätter:

– Det är klart att vi har scoutat motståndarna och vi vet alla att Frölunda är ett bra hockeylag, men vi har ändå jobbat mest på saker i vårt eget spel där vi verkligen vill att saker och ting ska sitta i ryggmärgen hos alla. Det är det som ska ge frukt och resultat i slutänden.

"Vi orkar mer nu under matcherna"

MODO Hockey kommer senast från en tuff uddamålsförlust mot Luleå Hockey på hemmaplan där gästernas 2-3-mål i den tredje perioden blev det matchavgörande.

– Det var en tuff förlust där jag tycker att vi spelade bra och gav oss själva chansen att vinna matchen, men vi lyckades inte att knyta ihop säcken mot ett bra lag. Spelmässigt gjorde vi det bra under långa stunder vilket känns hoppfullt inför framtiden, säger Olausson och fortsätter:

– Jag tycker att vi orkar mer nu under matcherna och det märks att träningen vi fokuserat på börjar att ge resultat, vilket naturligtvis känns bra. Många av de saker som vi pratade om inför matchen senast gjorde vi bra och i de tre senaste matcherna har vi jobbat oss till en position i matcherna för chansen att vinna.

Vad är det som saknats för vinst, som senast mot Luleå?

– Noggrannheten kan alltid bli bättre i allt vi gör och det var det som vi saknade fullt ut senast. Sen är det klart att när laget haft en tuff höst så kommer ingenting lätt och vi måste jobba för att få studsar med oss. Men vi ser framåt och har siktet inställt på morgondagens match mot Frölunda.

Läget i laget

MODO Hockey kommer till spel med liknande lag som i den senaste matchen med skillnaden att Carl Grundström ansluter till truppen i Göteborg direkt efter avslutat spel i JVM. Nichlas Torp och Byron Ritchie är fortfarande på skadelistan där den förstnämnde är närmare en comeback.

Matchen i Scandinavium startar redan 16:00 på trettondagen. Efter matchen i Göteborg reser MODO Hockey hemåt för möte mot Skellefteå AIK lördag den 9/1 klockan 16:00. Köp biljetter till det mötet på följande länk.