Walfridsson och Berglund valda i NHL-draften

24 juni 2017 20:36

Under midsommaraftonen och midsommardagen genomfördes den årliga NHL-draften där lagen i NHL under sju omgångar valde totalt sett 217 spelare. I år valdes 27 stycken svenska spelare och två av dessa tillhör MODO Hockey.


Totalt sett blev det alltså 27 svenska spelare som valdes i NHL-draften under midsommarhelgen och Sverige var därmed tredje nation efter Kanada och USA sett till antalet valda spelare.

Två av dessa 27 spelare kommer från MODO Hockeys organisation där Sebastian Walfridsson blev den förste MODO:iten att väljas under draften, då han som 151:a spelare totalt sett valdes av Washington Capitals organisation i den femte rundan.

Den andra MODO:iten att väljas i årets draft blev Victor Berglund som i den sjunde rundan valdes som 195:e spelare totalt sett av Boston Bruins organisation.

Både Victor Berglund och Sebastian Walfridsson kommer från en framgångsrik säsong där båda spelarna var med och tog dubbla SM-guld, med J18 respektive med J20, under Final Four i Nyköping i början av april.

MODO Hockey vill passa på att gratulera Sebastian Walfridsson och Victor Berglund till att ha blivit valda i årets NHL-draft.