Inför SM-kvartsfinal 4 MODO Hockey - Skellefteå

15 mars 2012 15:15

MODO Hockey har reducerat i matchserien mot Skellefteå. Seger i sudden death i Skellefteå Kraft Arena innebär att det nu står 1-2 i matcher inför morgondagens fight i Fjällräven Center.

– Vi ser fram emot att få spela hemma i Fjällräven Center inför en kokande publik, säger MODO Hockeys headcoach Ulf Samuelsson.


4.03 in på sudden death i Skellefteå Kraft Arena igår tilldömdes MODO Hockey ett straffslag sedan Ole-Kristian Tollefsen hakats i friläge.

Straffen tog Rob Schremp hand om och han överlistade Joacim Eriksson och därmed har MODO Hockey nu reducerat till 1-2 i matchserien.

– Det var en mycket skön seger. Nu är vi på allvar med i den här matchserien igen, säger lagkapten Tollefsen.

Senast lagen möttes i Fjällräven Center – i måndags – var det gästerna som gick segrande ur striden.

– Skellefteå var bättre än oss i den matchen. Men känslan var att vi inte kom upp i vår normala nivå och det ska vi se till att göra den här gången, säger headcoach Ulf Samuelsson som av förståeliga skäl var nöjd med segern i Skellefteå:

– Vi visar en härlig attityd och inställning. En grym kampmoral och vi fick också betalt för det.

En av de stora hjältarna i onsdags var målvakten Mikael Tellqvist som räddade 40 skott – och gjorde en rakt igenom strålande match.

– Jag kom in i matchen på ett bra sätt och sedan rullade det på. Det var en riktig lagseger och nu ska vi bygga vidare på det här, säger Tellqvist.

Det väntas mycket folk till Fjällräven Center imorgon – och det borgar för hög stämning.

– Vi ser fram emot att få kliva in till match igen. Skellefteå är fortfarande favoriter i den här matchserien men vi har visat att vi aldrig kommer att vika ned oss. Nu handlar det om att fortsätta spela koncentrerat och fokuserat. Att inte ge Skellefteå ytor. När de får det så är de ett mycket bra hockeylag, säger Samuelsson.

Matchtruppen
Målvakter: 1 Forsberg, 32 Tellqvist.
Backar: 2 Westin, 3 Lehtivuori, 6 Byström, 22 Pöck, 27 Skinner, 28 Cedergren, 51 Ahnelöv, 55 Tollefsen.
Forwards: 10 Skröder, 13 Andersson, 14 Kalus, 17 Madsen, 18 Ritola, 19 Schremp, 23 Svensson, 24 Sundström, 25 Hedman, 26 Forsberg, 31 Axelsson, 37 Byström, 44 Danielsson, 62 Hari.