Hans Särkijärvi inför fredagens bortamatch mot Vita Hästen

12 oktober 2017 14:18

MODO Hockey kommer senast från lagets första förlust på hemmais när onsdagkvällen innebar noll inspelade poäng efter 1-2 mot Södertälje. Nu laddar laget om för en tre matcher lång roadtrip där första stoppet blir Norrköping och match mot Vita Hästen. "Nu är det buss som gäller och någon har räknat ut att det blir över 200 mil över de närmsta fem-sex dagarna. Men vi gillar att åka buss", säger Hans Särkijärvi till MODO Channel.


MODO Hockey förlorade hemma i Fjällräven Center för första gången den här säsongen när Södertälje vann onsdagens match med 1-2 där MODO:s ende målskytt blev Victor Öhman. MODO Hockey vann skottstatistiken med 33-12 men hade svårt att komma till de avgörande lägena för ytterligare mål i matchen.

– Jag är 60 år men har aldrig lärt mig att förlora och igår var jag besviken över prestationen. Idag kändes det bättre efter en bra träning i hög intensitet och med tanke på hur kampmomenten och tävlingen såg ut. Grunderna i spelet sitter och kommer att bli bättre bara vi jobbar till hundra procent, kommenterar Hans Särkijärvi till MODO Channel.

"Vi trivs att åka buss och ser fram emot resan"

Nu väntar tre bortamatcher på fem dagar där mötet mot Vita Hästen i Norrköping är först ut på fredag kväll innan bussen går vidare mot Malmö för att sedan vända uppåt till Uppsala i inledningen av nästa vecka.

– Vi trivs att åka buss och vi ser fram emot att få mycket nytta gjort under den långa resan. Det är bara tuffa uppgifter som väntar oss där Vita Hästen plockat poäng i många matcher i rad. De är ett bra lag med ett bra powerplay, konstaterar Särkijärvi och avslutar:

– Det blir viktigt att vila, äta och sova bra där vi även måste hålla ner bytena under den här perioden för att inte dra på oss mjölksyra i onödan. Många saker är viktiga för att den här resan ska sluta på bästa sätt.

Läget i MODO Hockey

Lukas Wernblom är tillbaka i truppen som lämnade Fjällräven Center under torsdag förmiddag. Justeringar i formationerna är därför att vänta där laget tas ut under matchdagarna som väntar.

Hans Särkijärvi i MODO Channel

[Till MODO Channel](https://modochannel.solidtango.com)