Inför SM-kvartsfinal 3 Skellefteå – MODO Hockey

13 mars 2012 15:17

MODO Hockeys första hemmamatch i kvartsfinalserien mot Skellefteå blev inte någon munter historia.

MODO Hockey fick se sig besegrade med 0-4 och därmed är man under med 0-2 i matcher.

– Skellefteå var bättre än oss igår. Men vi får chansen till snabb revansch och det känns bra, säger MODO Hockeys headcoach Ulf Samuelsson.


Efter en jämn första match i Skellefteå Kraft Arena hade MODO Hockey goda förhoppningar om att kvittera matchserien när man igår möttes i Fjällräven Center.

Men så blev det inte.

– Vi hade tufft inledningsvis. Skellefteå spelade riktigt bra och vi lyckades inte ta oss in på deras kasse. Men efter deras snabba mål i öppningen på mittperioden så tycker jag att vi kommer tillbaka bra. Vi höjde oss och skapade lägen för både ett och två mål, säger Samuelsson.

MODO Hockey är nu under med 0-2 i matcher när det nu återigen handlar om en match på bortaplan.

– Det är först till fyra som gäller. Vi var uträknade av de flesta innan matchserien drog igång – och nu är det knappast någon alls som tror på oss. Men ännu återstår mycket att spela och det är ytterst lite som krävs för att det här ska vända, säger Samuelsson.

Under tisdagen höll MODO Hockey sig borta från isen – istället handlade det om annan träning.

– När det är så här tätt mellan matcherna kan det vara bra att ta ett break från isen ibland. Nu valde vi att köra annan typ av träning idag. Sedan blir det is i Skellefteå matchdagens förmiddag, säger Samuelsson och fortsätter:

– Vi måste höja oss inför morgondagen. Vi måste bli bättre i vår forechecking igen, ungefär som vi inledde den första matchen i den här matchserien.

Matchtruppen
Målvakter: 1 Forsberg, 32 Tellqvist.
Backar: 2 Westin, 3 Lehtivuori, 6 Byström, 22 Pöck, 27 Skinner, 28 Cedergren, 51 Ahnelöv, 55 Tollefsen.
Forwards: 10 Skröder, 13 Andersson, 14 Kalus, 17 Madsen, 18 Ritola, 19 Schremp, 23 Svensson, 24 Sundström, 25 Hedman, 26 Forsberg, 31 Axelsson, 37 Byström, 44 Danielsson, 62 Hari.