Första ronden till Skellefteå

10 mars 2012 17:54

Dick Axelsson gjorde två mål i den första kvartsfinalmatchen mellan MODO Hockey och Skellefteå.

Dicks fullträffar räckte dock inte till seger utan Skellefteå vann med 3-2 (1-0, 2-1, 0-1).


MODO Hockey inledde den första kvartsfinalmatchen i Skellefteå Kraft Arena på ett bra sätt. Man spelade aggressivt och satte press på Skellefteås backar under de tio inledande minuterna.

Sedan kom dock hemmalaget in i matchen och det var också Skellefteå som tog ledningen. Målet kom i power play efter ett riktigt snyggt spel och Mikael Tellqvist var chanslös när Bud Holloway tryckte pucken i nät.

I mittperioden kom MODO Hockeys kvittering – också det målet i power play. Rob Schremp hittade Dick Axelsson på offensiv blå och fri med Joacim Eriksson gjorde inte Dick något misstag.

Tyvärr blev glädjen kortvarig. Ett dåligt byte gjorde att Skellefteå fick fritt fram och Jimmie Ericsson satte pucken i nät efter en retur.

Strax därefter kom också trean – efter en retur och i power play. Målskytt den här gången Pierre-Edouard Bellemare.

Mikael Tellqvist räddade sedan en straff från Joakim Lindström.

I tredje perioden gjorde MODO Hockey ett ärligt försök att nå ikapp. Nicklas Danielsson träffade kryssribban.

13.50 in på perioden kom reduceringen. Mattias Ritola tog tillvara på ett misstag från Lee Goren. Ritolas skott blev det retur på och där dök Dick Axelsson upp och satte pucken i nät.

Det fanns även kvitteringschanser men Skellefteå höll undan och tog hem rond nummer ett i den här matchserien.

– En ganska bra slutspelsmatch, bra fart. MODO överraskade oss inledningsvis men vi redde ut den situationen. Därefter är vi ganska nöjd med matchbilden, summerade Skellefteås headcoach Anders Forsberg.

– Vi gör en bra match i fem mot fem. Nu får vi försöka titta på hur vi ska komma åt Skellefteå i deras power play, säger Ulf Samuelsson.

På måndag smäller det i Fjällräven Center.