Danielsson: Vi har allt att vinna

9 mars 2012 15:07

MODO Hockey är för första gången sedan 2008 med i SM-slutspelet igen.

Nu väntar kvartsfinalspel mot Skellefteå som slutade tvåa i grundserien.

– Vi står inför en härligt inspirerande uppgift. Skellefteå är favoriter men vi ska ge dem en riktig fight, säger MODO Hockeys poängkung Nicklas Danielsson.


Nicklas Danielsson kan se tillbaka på sin bästa elitseriesäsong i karriären. På sina 53 spelade matcher producerade han 52 poäng, varav 21 mål. Personliga rekord båda två och dessutom ståtar han med suveräna +26 i plus/minusstatistiken.

– Självklart är det roligt att göra mål och poäng och visst har säsongen som sådan gått bra. Men det viktigaste är att vi tog oss till SM-slutspel – det är vad som räknas, säger Nicklas och fortsätter:

– Jag vill passa på att hylla mina kedjekamrater Sundström och Skröder. Det är lätt att spela med dem och vi har hittat en fin kemi.

MODO Hockey har sedan seriestarten haft målsättningen att ta sig till SM-slutspel. Det krävdes 55 matcher för att det skulle bli verklighet.

– Slutminuterna i matchen mot Linköping var oerhört sköna. Vi visste att Växjö hade förlorat och att det därmed var helt klart med slutspel. Det här är någonting som vi kämpat hårt för – och det här är någonting som hela Örnsköldsvik har längtat efter. Nu ska vi göra allt för att det här ska bli en riktig hockeyfest, säger Nicklas.

I kvartsfinalspelet ställs MODO Hockey mot serietvåan Skellefteå. Ett lag som MODO Hockey har förlorat fem gånger mot under grundserien – samtliga med uddamålet.

– Det här kommer att bli en riktig utmaning för oss. Men det ska bli otroligt roligt med ett norrderby. Vi har allt att vinna i den här matchserien – det är Skellefteå som får bära favoritskapet. Skellefteå är ett bra lag – men vi är också bra. De vann täta och jämna matcher under grundserien och det är en trend vi nu ska försöka ändra på, avslutar Nicklas.