Inför Timrå IK - MODO Hockey samt läget i laget

10 augusti 2017 14:15

MODO Hockeys herrar spelar sin första match för säsongen när en träningsmatch mot Timrå IK på fredag kväll inleder vägen mot HockeyAllsvenskan 2017/2018. Inför matchen gästade huvudtränare Hans Särkijärvi MODO Channel tillsammans med lagets leg. sjukgymnast Magnus Håkanson.


På fredag i Timrå kommer MODO Hockey på besök för säsongens första match inför HockeyAllsvenskan. Laget har tränat på is i drygt en veckas tid och kommer från dagar med två pass per dag.

– Jag är nöjd med inställningen som grabbarna har visat till träning där veckans träningspass varit på försvar- och anfalssspel med en hel del spel med puck. Vi har tränat lite boxplay men fokus har inte legat på det, säger huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel och fortsätter att prata om det faktum att Tobias Enström, Linus Ullmark, Victor Hedman och Alexander Steen förstärkt träningspassen på is:

– NHL-spelarna håller yttersta världsklass och det är en enorm happening att vårt unga lag få ha med dessa i träning. Bara att se deras pondus och deras sätt att spela betyder mycket och då jag vet att några av spelarna kommer komma ändå till NHL så är det viktigt att se och lära.

"Vill spela ett fartfyllt och offensivt spel"

Hans Särkijärvi vill se rätt inställning direkt från spelarna i fredagens match och att alla gör jobbet. Angående det speltekniska kommer det kanske inte riktigt att sitta så här tidigt på säsongen utan istället kommer tränarstaben att titta på hur spelarna agerar och kommer innan att ta upp vissa saker som är extra viktiga i matchen.

– Sett till den kommande säsongen vill jag att vi ska spela ett fartfyllt och offensivt spel som jag tycker är MODO Hockeys sigill då vi är offensivt duktiga. Men backsidan och målvaktssidan ser väldigt bra ut och vi måste spela bra i båda ändarna av isen. Det viktiga är givetvis alltid att vinna matcherna vi spelar, men prestationerna är viktiga imorgon.

Enström och Häggström saknas i laget

Tommy Enström kommer inte till spel då lättare komplikationer uppstått i handledsskadan. Magnus Häggström har skadat foten och kommer inte att gå på is under de närmsta 3-4 veckorna. Leg. sjukgymnast och medicinskt ansvarige Magnus Håkansson gav en detaljerad skadeuppdatering i MODO Channel:

– Häggström har fått en smäll för så kallad "gaffelsprängning" vilket är ett uttänjt ledband i foten. På ett sätt en "bra" skada, men det kan även vara en seg skada. Häggström är dock väldigt tålig för smärta så han har själv sagt att han behöver tre veckor innan han är tillbaka i träning på is. Men han kan träna fullt ut utanför isen.

MODO Channel (frivisning) inför matchen mot Timrå IK

Håll utkik på MODO Channel, som är på plats i Timrå, i samband med matchen för intervjuer.