Seger mot Malmö när J20 SuperElit Top10 avslutades

12 mars 2017 15:11

Redan klara seriesegrarna Malmö Redhawks väntade på bortaplan på söndagen när den sista omgången av J20 SuperElit Top10 spelades och det blev uddamålsseger för gästande MODO med 4-3.


Efter gårdagens bortamöte med serietvåan Växjö Lakers, där MODO Hockey fick med sig två poäng efter övertidsavgörande genom Emil Alba så väntade på söndagen redan klara seriesegrarna Malmö Redhawks i den sista omgången av J20 SuperElit Top10.

–Växjö är svårspelade och riktigt tighta framför båda målen. Men det är ganska stabilt spel långa stunder från vår sida. När vi gör 2-0 så är vi inne i en väldigt bra period och känslan var att vi borde kunna gå ifrån. Men vi drar på oss några utvisningar och de gör mål och kommandot går över till Växjö. Sedan i tredje är det chansfattigt och inte speciellt bra från något av lagen. I förlängningen är det sedan ingen diskussion, vi är bättre i alla tre byten som spelas, kommenterade MODO Hockeys huvudtränare Mikael Sundell matchen mot Växjö.

Alba målskytt igen

Den första perioden i matchen inleddes med att MODO Hockey fick en tidig chans i power play, en chans som man inte kunde utnyttja även om man hade ett par farliga avslut.

Långa stunder handlade det mestadels om gästande MODO i den första perioden men det var Malmö som tog ledningen med drygt två mintuer kvar att spela av första peridoen.

I sista minuten kom kvitteringen när Jonathan Léman och Jesper Lindgren fint friställde Emil Alba och fri med målvakten gjorde Alba inget misstag utan han tryckte in pucken i det vänstra krysset och därmed var matchen lika på ett inför andra perioden.

Vackert avgörande i tredje perioden

I början på den andra perioden var det MODO Hockey som stod för målen, då man tog ledningen genom Simon Rodling efter drygt två minuter. Rodling assisterades av Tobias Åhström och Jakob Stenqvist.

Exakt en minut efter ledningsmålet gjorde MODO 3-1 genom Victor Berglund. Oskar Stål-Lyrenäs stod för en vacker genomåkning och Victor Berglund kunde ta hand om den målvaktsretur som uppstod.

Malmö kom dock tillbaka under den andra perioden och med två mål på 30 sekunder hade man kvitterat matchen till 3-3. Under resterande delen av andra perioden och inledningen av den tredje perioden skapade båda lagen ett par chanser men utan att lyckas göra mål.

Drygt tio minuter in i tredje perioden kom till slut målet som skulle bli matchavgörande. Lukas Wernblom drev in pucken i zon, droppade till Tim Wahlgren och med en fin passning från Wahlgren friställdes William Eriksson på bortre sidan och Eriksson kunde med en vacker dragning fastställa slutresultatet till 4-3.

– Matchen mot Malmö hade betydligt högre tempo än matchen i går mot Växjö. Vi startade väldigt bra och sköt mycket skott. Vi försökte komma in på mål och vi gjorde många bra saker som vi rättade till från igår. Sedan började vi andra lika bra och gjorde två mål men blev därefter bekväma och gjorde inte jobbet fullt ut och då kom Malmö tillbaka in i matchen, kommenterar Mikael Sundell matchen mot Malmö och avslutar:

– Tredje perioden var relativt jämn där vi lyckades ta ledningen. Sedan är jag väldigt glad över att vi trots deras anstormning orkar stå emot och knyta ihop matchen och få med oss segern. Båda matcherna har varit tighta, precis som det kommer se ut i slutspelet och det är bra att vi nu fått spela sådana matcher och att vi får med oss två segrar.

Motståndarna väljs på måndag

I morgon måndag klockan 10:00 utförs valet inför åttondelsfinalerna i J20-slutspelet och MODO Hockey väljer som femte lag. Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre där det bättre placerade laget inleder på bortaplan. MODO Hockey kommer därför spela borta på onsdag och sedan ha match 2 och en eventuell match 3 hemma på fredag respektive lördag. För exakta tider och spelplatser, håll koll på hemsidan.