MODO besegrade Luleå i första J18-åttondelen

16 mars 2017 22:25

MODO Hockey gästade på torsdagskvällen Luleå Hockey för den första matchen i åttondelsfinalen i J18-slutspelet och det blev seger med 4-1 efter två sena mål i tom kasse. MODO Hockeys mål gjordes av Tobias Aronsson och Oscar Frestadius som stod för två mål vardera.


Det blev en intensiv inledning på första perioden när MODO Hockey gästade Luleå Hockey i den första matchen i bäst av tre i åttondelsfinalen i J18-slutspelet. Redan efter 17 sekunder gav Oscar Frestadius MODO Hockey ledningen med 1-0, men bara 44 sekunder senare hade Luleå kvitterat MODO Hockeys ledning.

Gästerna fick sedan chansen i spel fem mot tre i en minut men chanserna uteblev och den första perioden slutade lika på ett. Efter tre minuter av andra perioden kom istället utdelningen för MODO Hockey. Anton Näsström och Oscar Frestadius jobbade hårt djupt i offensiv zon och friställde Tobias Aronsson som mitt i slottet hittade bortre krysset.

Två mål i tom bur

Den andra perioden blev i övrigt mållös och länge såg det också ut som att den tredje perioden skulle bli mållös, även om chanserna inte saknades för båda lagen. Med knappt två minuter kvar fick Luleå så chansen att kvittera då MDOO drabbades av en utvisning och Luleå tog ut målvakten för att spela sex mot fyra.

Men MODO Hockey stängde matchen med två mål i tom kasse när först Tobias Aronsson gjorde 3-1 och sedan Oscar Frestadius fastställde slutresulatet till 4-1. Båda målen på skott från egen zon.

– Jag tycker vi gör en okej match, framför allt med tanke på att vi inte spelat på tio dagar. Det blir en intensiv start på matchen, minst sagt, där de skjuter i ribban och vi vänder och tar ledningen. Sedan slarvar vi och då är det kvitterat, säger MODO Hockeys huvudtränare Urban Omark efter matchen och avslutar:

– I den andra och tredje perioden äger vi mycket puck och spel och vi borde nog gått ifrån tidigare än vi gjorde. Vi kommer av oss lite när vi får power play i andra periodens slutskede och vi bjuder på en del chanser där Dennis Westergård kommer upp stort. Men sett över hela matchen tycker jag vi vinner helt rättvist.

MODO Hockey har tack vare segern två chanser att ta sig vidare till kvartsfinal, två matcher som spelas på hemmaplan. Den andra matchen spelas på lördag och den eventuella tredje matchen spelas på söndag.