Målvaktstränare Magnus Helin klar för två nya säsonger

8 maj 2017 13:20

MODO Channel kunde i dagens direktsända nyhetsuppdatering presentera att målvaktstränare Magnus Helin förlänger med MODO Hockey. Det nya kontraktet gäller för de två kommande säsongerna. "Det här känns väldigt bra och jag har lärt känna Magnus under de senaste veckorna samtidigt som resultaten talar för sig själva vad det gäller utvecklingen av de målvakter som funnits i föreningen och de som är här nu", säger sportchef Micke Sundlöv.


Målvaktstränare Magnus Helin har förlängt sitt avtal med MODO Hockey som fortsätter att gälla för de två kommande säsongerna.

– Det känns både spännande och roligt inför framtiden och även bra att kontraktet gäller för de två kommande säsongerna. Då vi får chansen att jobba tillsammans en längre period, sammanfattar sportchef Micke Sundlöv till MODO Channel.

Magnus Helin, 44, har sedan säsongen 2006/2007 verkat i föreningen och har varit målvaktstränare för såväl ungdom, damlag, juniorlag och sedemera dedikerad till herrlaget. Han ser nu fram emot sin tolfte säsong i MODO Hockey.

– Det känns väldigt roligt nu när det är klart och vi är överens om det nya kontraktet. Det har varit två riktigt tuffa säsonger för laget, organisationen och för egen del och vid varje säsongs slut behöver man alltid fundera vilka vägar som finns framåt. Men MODO Hockey är mitt hem och det kommer alltid att vara mitt första alternativ, sammanfattar Helin och avslutar:

– Vi har pratat om min roll och min ansvarsfördelning där jag nu får chansen att jobba mer och närmare mina målvaktstränarkollegor. Vi ska tillsammans utveckla målvakterna och målvaktsspelet på junior- och seniorsidan. Det som alltid är inspirerande är att utveckla och att utvecklas, det är det som man lever och brinner för som ishockeytränare.

Kontraktssignering och intervju med Helin i MODO Channel