Två poäng borta mot Växjö i J20 SuperElit Top10

11 mars 2017 19:10

MODO Hockey vann efter förlängning bortamatchen mot Växjö Lakers, då lagen gjorde upp i den näst sista omgången i J20 SuperElit Top10 under lördagen. Efter 60 spelade minuter var ställningen 2-2 och i förlängningen avgjorde Emil Alba och ordnade extrapoängen till MODO Hockey.


MODO Hockey avslutar under helgen spelet i J20 SuperElit Top10 och den näst sista matchen spelades på lördagseftermiddagen borta mot Växjö i en match där Växjö jagade förstaplatsen samtidigt som MODO siktar på en fjärdeplats samtidigt som det handlar om att spela ihop laget inför slutspelet.

MODO fick en bra start i matchen när Emil Alba gav bortalaget ledningen redan efter dryga minuten, framspelad av Victor Berglund och Jonathan Léman. Målet blev den första periodens enda.

Även i inledningen av den andra perioden var det MODO Hockey som kom ut starkast och 1:17 in utökade Lukas Wernblom gästernas ledning till 2-0, assisterad av Emil Alba och Jonathan Léman.

Emil Alba avgjorde i förlängning

MODO drabbades av tre utvisningar i mitten av den andra perioden men man stod emot Växjös power play, trots att hemmalaget fick chansen med två man mer på banan i 30 sekunder.

Men Växjö skulle komma igen och två snabba mål i slutet av andra perioden gjorde att matchen var lika på två inför tredje perioden. Den tredje perioden blev dock mållöst och matchen tvingades till förlängning.

I förlängningen blev Emil Alba den som räddade extrapoängen till MODO Hockey då han avslutade den tre mot två-situation som uppstod. Jakob Stenqvist spelade fram till en släpande Emil Alba som med ett distinkt skott avgjorde matchen.

För MODO Hockey väntar nu sista matchen i J20 SuperElit Top10 när man på söndagen möter redan klara seriesegrarna Malmö. MODO har säkrat en femteplats i serien men har chansen att gå om HV71 om MODO vinner samtidigt som HV71 förlorar sin match i morgon.