Fem MODO-spelare uttagna till Damkronornas OS-trupp

12 januari 2018 13:39
Dam

Damkronornas förbundskapten Leif Boork meddelade under fredagen truppen till vinter-OS 2018 och från MODO Hockey kommer hela sex spelare att delta i de olympiska spelen då Sidney Morin sedan tidigare blivit uttagen att representera USA.


Vinter-OS 2018 kommer att hållas i Pyeongchang i Sydkorea 9–25 februari och ishockeyturneringen för damer finns all anledningar att följa när hela sex spelare från MODO Hockey deltar. Den 31 januari flyger Damkronorna till Sydkorea och spelar träningsmatcher mot Sydkorea och Ryssland innan den första matchen spelas den 10 februari mot Japan.

Damkronornas förbundskapten Leif Boork tog under fredagen ut OS-truppen och i damkronorna återfinns fem spelare från MODO Hockey med målvakten Sarah Berglind, backarna Johanna Olofsson och Annie Svedin samt forwards Olivia Carlsson och Erika Grahm.

– Sarah Berglind har spelat väldigt bra internationellt och har visat en bra karaktär och visat på bra nerver, kommenterade förbundskapten Leif Boork under presskonferensen där laget presenterades och fortsatte:

– Johanna Olofsson har varit med länge och är en stark defensiv back som har sina styrkor i det fysiska spelet medan Annie Svedin är en spelande back som är mentalt stark och tycker om att vara på isen i avgörande lägen. På forwardsidan är Olivia Carlsson en vältränad och skridskostark spelare medan Erika Grahm är en våra ledande spelare under flera år där hon satsat hårt för att prioritera ishockeyn och OS.

Läs om hela truppen hos Svenska Ishockeyförbundet

"Glad och stolt över att få representera Sverige"

Olofsson och Grahm gör sig redo för sin andra OS-turnering medan Berglind, Carlsson och Svedin är debutanter i sammanhanget.

– Personligen anser jag att OS är det största man kan uppleva som idrottare. Jag har länge jobbat hårt och målmedvetet för att ta en plats i truppen och är både glad och stolt över att få representera Sverige i ännu ett OS, kommenterar Erika Grahm efter fredagens besked och fortsätter:

– Jag är även glad att få göra den här resan tillsamans med Sarah, Olivia, Johanna och Annie där alla spelare är oerhört professionella och har gett allt för att ta en plats i laget. Att vi spelar tillsammans i MODO Hockey betyder också att vi känner varandra väl sedan länge och det är extra roligt att det är tre spelare som debuterar. Vi ser alla fram emot turneringen och att både träffa och eventuellt även möta Sidney Morin i USA:s lag.

MODO Hockey har därmed sex spelare i OS-hockeyn för damer där även Sidney Morin representerar USA och sedan tidigare blivit uttagen.