Full pott för J20

4 november 2012 13:16

MODO Hockey J20 hade ett lyckat veckoslut med bortasegrar över Brynäs och Västerås.

– Det känns jätteskönt efter debaclet mot Timrå, säger headcoach Henrik Gradin.


I fredags var det en toppmatch i J20 SuperElit Norra när MODO Hockey gästade Gävle och Brynäs – och det blev en lyckad match för gästerna.

– Vi gör en jättebra match – en av säsongens främsta, säger headcoach Henrik Gradin som fick se sitt manskap besegra Brynäs med 5-2 (2-1, 1-1, 2-0).

– Vi spelade verkligen som ett lag. Alla tog sitt ansvar och vi följde vår matchplan fullt ut. Därför känns det självklart extra bra när slutresultatet också blir lyckat.

MODO Hockey var det spelförande laget rakt igenom – vann exempelvis skottstatistiken med 49-29.

I lördags var det Västerås som stod för motståndet. Det blev till slut seger med 3-2 (0-1, 1-1, 2-0).

– Inför matchen pratade vi mycket om attityd och inställning. Tyvärr gör vi en dålig inledningsperiod. Mittperioden är bättre men inte bra. Sedan trampar vi loss ordentligt i tredje och tar över matchen fullständigt, sammanfattar Gradin sedan hans lag vänt 0-2 till 3-2.

– Det känns skönt att ta sex poäng på den här bortaturnén. Inte minst eftersom vi mitt i veckan svarade för ett riktigt debacle hemma mot Timrå.

Vilka vill du ge extra plus i de två segermatcherna?

– Båda målvakterna har varit bra. Linus Ullmark stod mot Brynäs och William Silwerfeldt Öhman vaktade kassen mot Västerås. Albin Carlson har varit dominant på backsidan. Adrian Kempe, Sebastian Nilsson och Fabian Gunnarsson var vår ledande kedja i fredags. Vill också lyfta fram Erik Nyström och Victor Öhman, avslutar Gradin.

Matchfakta Brynäs - MODO Hockey J20

Matchfakta Västerås - MODO Hockey J20

Allt om J20 SuperElit Norra