Hans Särkijärvi inför lördagens hemmapremiär mot Västervik

22 september 2017 14:40

MODO Hockey spelar säsongens första match på hemmaplan i HockeyAllsvenskan när pucken släpps 18:00 på lördag för mötet mot Västervik. "Det känns lite pirrigt och lagom nervös inför första hemmamatchen och jag ser verkligen fram emot nedsläpp", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi.


MODO Hockey besegrade IK Oskarshamn i säsongspremiären när onsdagens match slutade 0-3 i Be-Ge Hockey Center. Målskyttar i matchen blev Magnus Häggström, Johan Eriksson och Sam Marklund medan Erik Hanses räddade samtliga 31 skott för hållen nolla.

– Det är klart att det är skönt med en vinst i den första, ganska svåra, bortamatchen. Vi spelade stabilt i den sista perioden och stängde igen matchen på ett bra sätt där de inte lyckades skapa någonting på oss. Hela matchen hade vi bra inställning där alla jobbar hårt i korta och intensiva byten, sammanfattar huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel och konstaterar:

– Arbetsinsatsen senast är det vi främst tar med oss. Givetvis pratar vi mycket strategi men om arbetsinsatsen hela tiden är bra och på en hög nivå kommer både spelet och resultatet över tid.

"Bra vi är lite griniga på träning"

MODO Hockey tränade på is under fredag förmiddag i Fjällräven Center och förberedde sig inför matchen som startar 18:00 på lördag eftermiddag.

– En bra och intensiv träning där vi blir lite griniga vilket tyder på att alla spelar tätt och ligger bra. Det känns jättekul med hemmamatch på lördag och vi ser verkligen fram emot det. Naturligtvis har vi kollat på Västervik i framförallt special temas men vi lägger absolut mest fokus på oss själva.

Läget i MODO Hockey

Tommy Enström saknas på grund av skada. I övrigt är samma trupp som senast tillgänglig för spel.

Biljettinformation inför matchen

MODO Channel med Hans Särkijärvi inför matchen 23/9

Till MODO Channel