Isak Wallin klar för MODO Hockey

11 maj 2017 13:05

Målvakten Isak Wallin har kontrakterats av Mora IK men lånas ut för spel i MODO Hockey den kommande säsongen. ”Det här är en jättebra lösning för oss när Isak nu valde att gå till Mora. Både MODO Hockey, Magnus Helin och Isak Wallin får därmed jobba tillsammans ytterligare ett år. Vi känner sedan tidigare varandra där vi kan honom och kan vår verksamhet vilket är den bästa lösning vi kunde få”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Micke Sundlöv.


Isak Wallin, 19, har Mora IK som moderklubb och har nu signerat avtal med dalaklubben i SHL. Säsongen 2014/2015 flyttade Wallin från Mora till Örnsköldsvik och MODO Hockey där han representerade MODO Hockey J18 under 24 matcher. Säsongen 2015/2016 spelade Wallin den övervägande delen av säsongen i J20.

”Ser fram emot att ta spelet till nästa nivå”

Isak Wallin har även representerat landslaget i såväl U16, U17, U18 samt U19-landslaget och vaktade kassen i MODO Hockey J20 den senaste säsongen. Först under 30 matcher i SuperElit innan han lyfte spelet ytterligare under fem matcher i SM-slutspelet som slutade med SM-guld och imponerande 1,27 i insläppta mål i snitt per match.

– Det känns jätteroligt och Isak är en fantastisk kille jag haft förmånen att jobba med under den tre senaste säsongerna. Jag är glad för hans skull att han fått kontrakt med Mora i SHL men jag är även glad att vi nu får chansen att fortsätta jobba tillsammans, det kunde inte blivit en bättre lösning, säger MODO Hockeys målvaktstränare Magnus Helin till MODO Channel och avslutar:

– Isak Wallin är en målvakt som alltid varit talangfull och även haft en bra utveckling här då han är spelskicklig och läser spelet väldigt bra. Han är instinktiv, reaktionssnabb och har även bra händer. Nu ser vi fram emot att hitta alla bitar att lägga till pusslet med fysiken och snabbheten. Det är ett stort steg för målvakter att lära sig spelet och hitta de små justeringarna som krävs för att prestera på topp även i seniorspel men vi ser tillsammans fram mot den utmaningen.

Läs mer: Målvaktstalang återvänder till Mora IK (moraik.se)

MODO Channel - Magnus Helin om Isak Wallin