MODO besegrade Luleå i J20 SuperElit Top10

7 mars 2017 22:04

MODO Hockey besegrade på tisdagskvällen Luleå Hockey hemma i Fjällräven Center med 5-0, efter periodsiffrorna 1-0, 2-0 och 2-0. Med två omgångar kvar har MODO Hockey tack vare kvällens seger säkrat hemmaplansfördel i åttondelsfinalen.


Det blev en stabil seger för MODO Hockey i tisdagens möte med Luleå hemma i Fjällräven Center. MODO Hockey var matchen igenom det bättre laget och man kunde tidigt ta ledningen i första perioden då Oscar Pettersson snappade upp en lös puck i offensiv zon och tryckte upp pucken i krysset.

Uddamålsledningen stod sig till mitten av andra perioden då Simon Rodling tog till vara på den målvaktsretur som uppstod efter att Tobias Åhström med en vacker dragning tagit sig fram till ett friläge.

Tre minuter senare kom även 3-0 då Jakob Stenqvist vandrade in från sin backposition och med ett välplacerat skott hittade det bortre krysset, fint framspelad av William Eriksson och Oscar Pettersson.

"Det kändes stabilt, men vi kan bättre"

Efter knappt tre minuter av den tredje perioden utökade MODO Hockey ledningen när Oskar Stål-Lyrenäs, framspelad av Jesper Lindgren och Jakob Stenqvist, distinkt satte pucken vid bortre stolpen.

Simon Rodling fastställde senare slutresultatet till 5-0 då han skickligt tog emot en hård passning och med ett snabbt skott helt ställde Luleås målvakt som inte hann med i förflyttningen. Rodlings andra mål i matchen och han assisterades av Tobias Åhström och Jesper Lindgren.

– Jag tycker det är ganska stabilt även fast vi släpper till något friläge och bjuder dem på någon chans. Vi vinner, men vi kan bättre. Vi får in ett antal förstärkningar och de gör det helt okej även om jag vet att de kan mycket bättre. De spelar stora delar av matchen med puckkontroll och det är naturligtvis positivt, säger MODO Hockeys huvudtränare Mikael Sundell och fortsätter:

– Vi ska veta att de kanske inte haft samma produktiva roller under säsongen och det tar ett tag att ställa om. Det som är roligt är att de två andra kedjorna inte lutar sig tillbaka och tar rygg utan istället fortsätter spela med stor energi. De har lett det här laget tidigare och de visar tydligt att de vill fortsätta ta för sig och jobba hårt för laget.

För MODO Hockey väntar nu två tuffa bortamatcher då man till helgen tar sig an Växjö på lördag och Malmö på lördag. Dessa två matcher avslutar J20 SuperElit Top10 för MODO Hockeys del och sedan drar slutspelet igång nästa torsdag.

Tack vare att MODO nu är garanterade att placera sig top 8 så har man spelat sig till hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. Det innebär att man börjar borta och sedan har den andra och den eventuella tredje matchen hemma 18-19:e mars.