Inför Växjö Lakers HC – MODO Hockey

20 februari 2012 16:02

Den något mindre goda insatsen i lördags mot Färjestad har MODO Hockey lagt bakom sig.

Nu är det fullt fokus på matchen i Vida Arena mot Växjö Lakers – laget som ligger närmast bakom MODO Hockey i tabellen.

– Det är tre ytterst viktiga poäng som står på spel. När man möter lag som precis som vi kämpar kring strecken så blir det lite extra krydda till det hela, säger Ulf Samuelsson.


Förra veckan inleddes i dur men slutade i moll för MODO Hockey. Segrar på bortaplan mot Timrå respektive Luleå följdes av en förlust hemma mot Färjestad.

0-3 slutade det sedan gästerna haft det mesta och bästa av spelet i stort sett under hela matchen.

– Vi hade svårt att komma åt dem. De spelade skickligt samtidigt som vi inte presterade på normal nivå. Mittperioden var hyfsad men i övrigt så har vi lagt den insatsen bakom oss, säger Ulf Samuelsson.

MODO Hockey ligger kvar på den åttonde och sista slutspelsplatsen med sina 69 inspelade poäng. Närmast under slutspelsstrecket – med 68 poäng – återfinns Växjö Lakers.

Med andra ord morgondagens motståndare.

– Alla matcher och alla poäng är självklart lika viktiga. Men visst är det lite extra krydda en sådan här gång när man ställs mot ett lag som man tampas med, säger Samuelsson.

MODO Hockey förlorade säsongens två första matcher mot Växjö Lakers (2-4 borta och 0-2 hemma) men de två senaste har slutat med seger för MODO Hockey. I Vida Arena blev det 4-3 efter straffavgörande och senast i Fjällräven Center vann MODO Hockey med 6-2.

– Det kommer att bli en tuff fight. Det är vi fullt medvetna om. Växjö har som nykomlingar gjort en bra säsong så här långt. De spelar en disciplinerad hockey och har ett bra försvarsspel.

När det gäller MODO Hockeys spel imorgon så vill Samuelsson se någonting liknande som i bortamatcherna mot Timrå och Luleå.

– Det gäller att vi har smartness i allting vi tar oss för. Gäller att vi är disciplinerade över hela banan samtidigt som vi också vågar i det offensiva spelet. Vi vet att vi är kreativa och skickliga och det måste vi utnyttja.

Matchtruppen
Målvakter: 1 Forsberg, 32 Tellqvist.
Backar: 3 Lehtivuori, 22 Pöck, 27 Skinner, 28 Cedergren, 51 Ahnelöv, 55 Tollefsen.
Forwards:10 Skröder, 13 Andersson, 14 Kalus, 17 Madsen, 18 Ritola, 19 Schremp, 23 Svensson, 24 Sundström, 25 Hedman, 26 Forsberg, 31 Axelsson, 35 Westin, 44 Danielsson, 62 Hari.