Oscar Alsenfelt klar för MODO Hockey

26 mars 2012 14:57

MODO Hockey kan idag meddela att man har kontrakterat målvakten Oscar Alsenfelt som närmast kommer från Växjö.

Kontraktet med Oscar Alsenfelt sträcker sig över säsongen 2013/14.

– Oscar är en målvakt som vi hoppas och tror är redo att ta nästa steg i sin karriär. En tekniskt duktig målvakt som spelade sin bästa hockey under fjolårets kvalserie när det var mycket som stod på spel, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


Oscar Alsenfelt – född 1987-06-24 – är född och uppvuxen i Malmö och inledde sin karriär i IK Pantern.

Som junior representerade Oscar Malmö IF. Det blev sedan en säsong i Danmark innan han 2007 var tillbaka i moderklubben Pantern.

En bit in på hösten 2009 hamnade han i Växjö Lakers och 2011 blev han en av de stora hjältarna när smålandsklubben för första gången tog sig upp i Elitserien. Oscar var strålande under Kvalserien.

– Man vinner aldrig någonting utan en bra målvakt – och man går heller inte upp i Elitserien utan en bra målvakt. Självklart hade Oscar stor del i Växjös elitserieavancemang, säger MODO Hockeys målvaktstränare Maciej Szwoch som då var verksam i Växjö.

Under den nyss avslutade säsongen så vaktade Oscar kassen i 17 elitseriematcher och hade en räddningsprocent som låg över 92.

– Jag är rätt så nöjd med vad jag presterade under matcherna. Självklart vill man alltid ha ännu mer istid men jag hade hela tiden en bra dialog med tränarna, säger Oscar och fortsätter så här om att han nu flyttar till Örnsköldsvik och MODO Hockey:

– Det känns jättespännande och kul. Det har alltid varit en dröm att få representera en anrik klubb och jag är glad över att ha fått den här möjligheten.

MODO Hockeys målvaktstränare Maciej Szwoch beskriver Oscar Alsenfelt på följande sätt:

– Oscar är en mångsidig målvakt. Han är positionssäker och förstår och värderar situationerna på ett bra sätt. Sedan tillför han också mycket positiv energi i ett omklädningsrum. Oscar är en mentalt stark och balanserad person.

Maciej ser självklart fram emot att få arbeta tillsammans med Oscar igen.

– Det ska bli riktigt roligt. Oscar är i en bra och utvecklingsbar ålder och det ska bli spännande att få vara en del i den.

– Att Maciej finns i MODO Hockey hade också en del i valet att jag nu flyttar norrut. Jag har haft flera fina år tidigare med honom och att nu få återuppta vårt samarbete känns väldigt bra, säger Oscar innan han skämtsamt avslutar:

– Det enda som jag är nervös över inför den här flytten är om alla ska förstå min skånska dialekt...

Fakta
Namn: Oscar Alsenfelt.
Position: Målvakt.
Född: 24 juni 1987.
Längd: 185 cm.
Vikt: 85 kg.
Plockar: Vänster.
Tidigare klubbar: IK Pantern, Malmö IF, Amager Ishockey, Växjö Lakers.