Seger för MODO Hockey i premiären av SDHL

9 september 2017 09:10

MODO Hockey besegrade Göteborg HC i premiären av SDHL där matchen spelades på fredag kväll i Göteborg och MODO vann med 3-7 efter periodsiffrorna 1-3, 2-1 och 0-3. Målskyttar i matchen för MODO Hockey var Sidney Morin, Alice Östensson, Michela Cava (2), Erika Grahm, Mariam El-Mahmadi och Johanna Olofsson.


MODO Hockey inledde premiärmatchen mot nykomlingarna Göteborg på ett övertygande sätt och tog även ledningen efter 11:55 när Sidney Morin tog tillvara på en retur för 0-1 i powerplay. Efter ett bländande uppspel kom även 0-2 när Alice Östensson förvaltade ett friläge på bästa sätt innan 0-3 även det kom efter ett friläge, i boxplay den gången, då Michela Cava utökade MODO Hockeys ledning efter 13:35.

Göteborg reducerade till 1-3 innan den första periodens slut men i den andra periodens inledande halva tog MODO Hockey åter kontroll över matchen. Erika Grahm utökade ledningen till 1-4 efter ännu ett mål i boxplay innan reduceringen till 2-4 kom i samma numerära överläge för Göteborg. Efter tveksamheter i anfallszon från MODO Hockey kom ytterligare en reducering från Göteborg innan pausvilan inför den tredje perioden.

"Mycket av det vi tränat på fanns där direkt"

I den tredje perioden utökade MODO Hockey tidigt sin ledning när Michela Cava gjorde sitt andra mål i matchen i numerärt överläge till 3-5. Mariam El-Mahmadu slog sedan in en retud fram till 3-6 efter 14 minuters spel innan Johanna Olofsson fastställde slutresultatet till 3-7 efter mål i öppen kasse. MODO Hockey startade därmed SDHL 2017/2018 på bästa sätt inför lördagens returmöte mot Göteborg och söndagens match mot HV71 på bortaplan.

– Det var väldigt roligt att se att mycket av det vi tränat på fanns där direkt då vi är riktigt farliga offensivt när vi spelar denn snabba ishockeyn vi vill spela, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund och avslutar:

– När vi är påslagna och fokuserar i matchen så kontrollerade vi händelserna, men premiärnerverna fanns där mellanåt då vi tappade spelet och fokus vid några tillfällen i matchen där vi slarvar främst i mittperioden. Men vi pratade om det i pausen inför den tredje perioden och studsade tillbaka spelmässigt direkt. Nu laddar vi för ny match redan lördag.

MODO Hockey möter Göteborg HC lördag klockan 16:00 innan matchen mot HV71 på söndag 12:00.

Säsongskort till SDHL 2017/2018

MODO Hockeys spelschema i SDHL 2017/2018