Andreas Johansson inför torsdagens hemmamatch mot Växjö Lakers

2 mars 2016 13:36

MODO Hockey föll i den senaste matchen på bortais mot Djurgården men tar nu emot Växjö Lakers på hemmaplan där pucken släpps 19:00 på torsdag kväll. "Vi ska aldrig någonsin tycka synd om oss själva och tycka att vi blir straffade hårt på något sätt, för så fungerar det inte", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.


Det blev en tuff matchinledning för MODO Hockey på Hovet i Stockholm när den första perioden slutade 3-0 till Djurgården. MODO vann de två efterföljande perioderna med 1-2 och 1-2, men matchen slutade med förlust med 5-4.

– Vi skapade väldigt många målchanser i den första perioden, kanske fler än någon period på hela säsongen och det var positivt. Men sen kommer mål emot oss som egentligen inte går att förklara på annat sätt än individuella misstag och felbeslut. Så att vi låg under matchen med 3-0 efter en spelad period med 19 skott mot målet kändes väldigt väldigt märkligt, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Vi har varit med om några tunga matcher de senaste månaderna, men vi krigade ändå ikapp där vi pratade om att vinna de kommande perioderna vilket vi även gjorde. Men i slutänden kan det konstateras att det slutade med en väldigt tung förlust för oss.

”Det börjar med att göra rätt i egen zon”

Nu väntar hemmamatch i Fjällräven Center på torsdag kväll där de regerande mästarna Växjö Lakers kommer på besök. Pucken släpps 19:00 och sett till de tidigare mötena under säsongen vann MODO Hockey det senaste på bortaplan där matchen i mellandagarna slutade 3-4 efter straffslag. Innan dess hade Växjö Lakers två raka segrar och det är förutsättningarna inför torsdagskvällens fjärde och sista möte i SHL 2015/2016.

– Det börjar med att göra rätt i egen zon och i den första perioden på Hovet fick vi lära oss den tuffa vägen vad som händer om vi inte gör det. Vi måste lära oss hela tiden av varje match vi spelar, säger Johansson och fortsätter:

– Fokus, förberedelser och att det gäller att göra alla delar bra i en match. Vi kan inte göra fyra av fem delar bra för om den femte delen, vilken den nu än är, inte fungerar så vinner vi inte täta matcher. I de tre matcherna som är kvar nu av SHL gäller det att vi uppträder professionellt, tränar bra mellan matcherna och hittar energi då varje match är otroligt viktig för oss.

Hyllning till Per-Åge Skröder inför nedsläpp

MODO-legendaren Per-Åge Skröder sköt sitt 200:e mål i MODO Hockey i den senaste hemmamatchen mot Frölunda. Det placerar Skröder i en exklusiv skara av MODOiter då han blev den blott fjärde spelaren genom alla tider att nå den milstolpen. Magnus Wernblom toppar MODO Hockeys målliga genom tiderna på 275 kassar följd av Per Lundqvist på 273 och Tommy Själin på 202.

Innan nedsläpp i matchen MODO Hockey - Växjö Lakers kommer MODO Hockey givetvis att uppmärksamma prestationen och hylla Per-Åge Skröder.

Biljetter till MODO Hockey - Växjö Lakers