MODO föll hemma mot AIK

4 februari 2012 22:14

7 233 åskådare hade bänkat sig i Fjällräven Center ikväll och de allra flesta hoppades på att få se en ny seger för MODO Hockey.

Så blev det inte.

MODO Hockey föll med 1-5 (0-2, 0-2, 1-1) mot AIK.

– Inget att snacka om – AIK var bättre än oss ikväll, säger Ulf Samuelsson.


Trenden med bortasegrar i matcherna mellan MODO Hockey och AIK håller i sig. Precis som de fyra tidigare matcherna mellan lagen slutade även den femte – kvällens match med bortaseger.

Stor segerorganisatör för AIK var ex-MODOiten Robert Rosén som gjorde ett mål och assisterade till tre. Ytterligare en ex-MODOit – Oscar Steen gjorde två mål.

– Vi gjorde en riktigt bra match i torsdags mot Skellefteå men då var vi inte tillräckligt effektiva i avsluten. Ikväll gör vi en extremt bra bortamatch och är också mycket effektiva, säger AIK:s assisterande coach Gunnar Persson.

AIK tog ledningen efter drygt tre minuters spel genom nämnde Steen. Innan dess hade Mattias Ritola haft ett friläge som räddades av Viktor Fasth.

– Vi kämpade och slet, killarna försökte verkligen matchen igenom men vi räckte helt enkelt inte till ikväll, säger Ulf Samuelsson.

MODO Hockey hade emellanåt problem i det defensiva spelet.

– Vi blev lite för passiva och stillastående under vissa perioder av matchen, säger Samuelsson.

MODO Hockeys enda mål i afton kom genom Janos Hari efter ett fint individuellt nummer. Hari var också bäst av MODOiterna matchen igenom.

Debuterade gjorde backen Brett Skinner.

– Vi matchade honom hårt för att han ska komma igång på allvar, säger Samuelsson.

Förlusten innebär att MODO Hockey blir passerade av AIK i tabellen men man ligger kvar på rätt sida om slutspelsstrecket när serien nu tar uppehåll.

14 februari spelas nästa omgång och för MODO Hockey innebär det länsderby borta mot Timrå.

– Vi ska se till att vara redo när det är dags igen. Det kommer att bli en stenhård kamp hela grundserien ut och vi ska se till att nå målsättningen slutspel, avslutar Samuelsson.