Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

MODO tappade ledning till förlust mot Leksand

11 november 2017 20:25
Herr

MODO Hockey hade ledningen med 0-2 efter första perioden i bortamötet med Leksand under lördagskvällen, men Leksand vände på tillställningen och vann till slut matchen med 4-2, där MODO Hockeys mål gjordes av Patrik Karlkvist och Kristian Jakobsson.


MODO Hockey gästade under lördagskvällen Leksand för säsongens andra möte lagen emellan. Det första mötet spelades i Fjällräven Center och där vände MODO Hockey tvåmålsunderläge efter två perioder till seger i sudden death med 4-3.

I onsdagens möte med Karlskoga var det kedjan med Karlkvist, Jakobsson och Ekarv som stod för mycket framåt där Victor Ekarv gjorde två mål. Den kedjan började även den här matchen bäst för MODO Hockeys del och efter drygt fyra minuter fick man också utdelning.

MODO vände spelet från djupt i egen zon och skapade en kontring där Kristian Jakobsson hittade fram till Patrik Karlkvist på vänsterkanten och med ett hårt skott satte han 0-1.

Det var också den kedjan som var inne när MODO gjorde matchens andra mål. Victor Ekarv hittade upp med pucken till Tobias Aronsson som med en vacker skottfint hittade till Kristian Jakobsson och från liten vinkel hittade Jakobsson nätet bakom Leksands målvakt.

Leksand vände och vann med fyra raka mål

Om MODO var det bättre laget i den första perioden var det Leksand som hade både den andra och den tredje perioden. Knappt fem minuter in i andra perioden kom reduceringen till 1-2 genom Erik Aterius och bara ett par minuter senare kvitterade Leksand i power play genom Alex Friesen.

2-2 stod sig den andra perioden ut, trots att MODO Hockey fick chansen att spela power play i fyra minuter när Mattias Ritolas klubba träffade Patrik Karlkvist i ansiktet.

Den tredje perioden var bara 52 sekunder gammal när Leksand för första gången tog ledningen i matchen, målet från Daniel Bertov. Leksand fortsatte att vara det bättre laget i perioden och två minuter efter ledningsmålet kom även 4-2 för hemmalaget genom Patrick Norén.

MODO försökte komma tillbaka in i matchen men hade svårt att skapa chanser och det såg ut att vara trötta kroppar och huvuden hos gästerna. Med drygt två minuter kvar tog MODO Hockey ut Erik Hanses för att göra en sista push men man lyckades inte göra något mer mål.

Nya tag hemma mot Björklöven

På fredag är det dags för nästa match i HockeyAllsvenskan för MODO Hockey. Då är det dags för säsongens första hemmaderby mot IF Björklöven och det är redan över 5000 biljetter sålda till den matchen så se till att du redan nu säkrar upp dina biljetter och det gör du som vanligt på modo.ebiljett.nu.