Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

Inför MODO Hockeys bortamatch mot Leksands IF

10 november 2017 12:05
Herr

MODO Hockey besegrade BIK Karlskoga i den senaste matchen och reser nu till Dalarna för att på lördag kväll möta Leksands IF på bortaplan. ”Vi måste hela tiden följa det vi pratar om och göra det över lång tid för att bygga vidare”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi inför matchen.


MODO Hockey tog sin fjärde raka trepoängare i onsdagens möte mot BIK Karlskoga hemma i Fjällräven Center. Matchen slutade 5-3 där Victor Ekarv blev tvåmålsskytt och Oscar Hedman svarade för sitt första mål för säsongen. Victor Öhman och Sam Marklund svarade för övriga två mål i matchen.

– En viktig seger för självförtroendet på hemmaplan och laget gjorde hela tiden bra bedömningar i spelet samt jobbade hårt under hela matchen. Vi vet även att det inte på något sätt finns enklare matcher utan att det hela tiden krävs bra prestationer vid varje uppgift som väntar, kommenterar Hans Särkijärvi angående den senaste matchen.

”Det blir en riktigt häftig utmaning”

Nu väntar bortamatch mot Leksands IF som på 16 spelade matcher tagit 25 poäng och i den oerhört jämna tabellen ligger på sjunde plats. MODO Hockey har 26 inspelade poäng för en femteplats där det skiljer endast sju poäng från andra plats till tionde i HockeyAllsvenskan 2017/2018.

Leksand kommer senast från förlust på övertid mot Troja/Ljungby som vann med 5-4 på hemmaplan. MODO Hockey och Leksand har mötts en gång tidigare den här säsongen när MODO Hockey vände och vann på övertid med 4-3. Den väntas mycket publik till Tegera Arena i Leksand för lördagens drabbning mellan lagen.

– Mötet mot Leksand kommer att bli en riktigt häftig utmaning. Det verkar som att det går mot utsålt så det blir en resa att se fram emot för oss, kommenterar Hans Särkijärvi och avslutar:

– Från senast tar vi med oss att vi spelar bra i boxplay, gör mål i numerärt överläge och spelar ett stabilt försvarsspel. Vi ska upp något i försvarsspelet och inte bli för tillbakalutade. Det viktigaste för att vinna matchen är att vi håller oss till planen och till arbetsinsatsen.

Läget i MODO Hockey

Victor Aronsson spelar sin andra match under tiden för lånet från Karlskrona. Saknas gör skadade Henrik Björklund, Tommy Enström och Marcus Oskarsson medan Martin Röymark, Tim Wahlgren, Jesper Sellgren, Sebastian Walfridsson och Lukas Wernblom alla spelar landslagsspel.

Säkra din plats till fredagens derby

Fredagen den 17 november kommer Björklöven på besök till Fjällräven Center och trycket efter biljetter till den matchen är högt. Samtliga sektioner i arenan har varit öppna sedan länge och all bordsbokning är fullbokad inför matchen. Säkra din biljett till den matchen snarast, Fjällräven Center öppnar redan från 16:00 med möjlighet till After Work och drop-in för mat.

Biljetter till MODO Hockey - Björklöven 17/11