Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MODO
MODO

Hans Särkijärvi inför fredagens bortamatch mot Tingsryd

7 december 2017 17:15
Herr

MODO Hockey reser till Småland för att på fredag kväll gästa Tingsryds AIF för möte i omgång 25 av HockeyAllsvenskan. ”Tingsryd är ett bra lag och ett av lagen vi haft svårt för den här säsongen. Det kommer att krävas hårt jobb från alla för att vi ska kunna åka hem med tre poäng”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi inför matchen där backen Tommy Enström glädjande gör säsongsdebut efter lång skadefrånvaro.


MODO Hockey kommer senast från en 4-2-seger på hemmaplan mot Vita Hästen. MODO Hockeys målskyttar i matchen blev Emil Molin (12), Henrik Björklund (3), Victor Ekarv (4) och Patrik Karlkvist (9) medan Isak Wallin stoppade 26 av 28 skott. Segern gav tre poäng på hemmaplan för sjätte gången under säsongen 2017/2018.

– Vi tycker att vi gör en stabil hockeymatch där vi spelar mestadels bra, jobbar bra i situationerna och försöker följa det vi pratade om inför matchen. Vi pratar mycket om arbetsinsats där vi kräver att samtliga kommer upp i maximal insats över en hel match och där är vi inte riktigt ännu, kommenterar Hans Särkoijärvi och utvecklar:

– För att det ska ske gäller det att alla individuellt förstår vad som krävs. Vi är inte där med riktigt hela laget ännu men har spelat bra under stora delar av matcher som exempelvis mötet mot Björklöven på hemmaplan och andra matcher. Där har vi totalt sett legat väldigt nära den arbetsinsatsen jag kräver, men vi måste fortsätta jobba så vi kan nå en hel match med maximal insats över alla 60 minuter.

”Boxplay jobbar vi dagligen med”

MODO Hockey gjorde mål på en av fyra möjligheter i powerplay under matchen senast och fortsätter att prestera mål i numerärt överläge där laget ligger på andra plats i HockeyAllsvenskan med mål under 26,09 % av tillfällena. Ser vi till siffrorna i boxplay är de något sämre med 75,81 % av tillfällena avklarade utan mål i numerärt underläge vilket ger en tolfte plats i den totala statistiken.

– Vi har skickliga spelare i numerärt överläge och är nöjda med utdelningen där det gäller att fortsätta jobba för att det ska fortsätta, konstaterar Särkijärvi och fortsätter angående spelet i boxplay:

– Vi jobbar dagligen med numerärt underläge och där tycker vi att vi går framåt men har individuella misstag som måste bort. Det är inte enkelt att spela i boxplay och flera av våra spelare är inte erfarna i spelformen där det går fort med olika varianter från motståndarna. Där har vi mycket jobb att göra och det gäller att vi även lär oss bemästra den delen av spelet.

”Tingsryd är ett bra lag vi haft svårt med”

MODO Hockey och Tingsryds AIF har drabbat samman en gång tidigare den här säsongen när Tingsryd besegrade MODO i Fjällräven Center med 1-2 i omgång 12 där MODO Hockeys ende målskytt var Sam Marklund.

– Vi har pratat om matchen senast och fallet är inte alltid att vi gör en dålig insats utan motståndarna kan även vara bra och göra det väldigt svårt för oss. Så var fallet i det senaste mötet där vi spelade upp oss och gjorde en bra tredje period utan att riktigt skapa de rätta lägena för att kunna kvittera matchen, kommenterar Särkijärvi.

Tingsryd kommer från seger efter straffar senast i bortamatchen mot Leksands IF och ligger på en tionde plats i den HockeyAllsvenska tabellen med 34 inspelade poäng. MODO Hockey klättrade till sjunde plats efter segern senast och har 36 poäng i tabellen som fortsätter att vara riktigt tät där tio poäng skiljer mellan första och nionde plats.

– Vi har stor respekt för Tingsryd som är ett bra lag och kommer till spel med fem raka matcher med poäng. Seger mot Leksand på bortaplan senast är ett styrebesked och det kommer att krävas hårt jobb på fredag, avslutar Särkijärvi.

Läget i MODO Hockey - Enström tillbaka

Henrik Björklund är dag för dag och kommer inte till spel i fredagens bortamatch där Erik Hanses fortsatt är på skadelistan. Oscar Öhman är utlånad till Örnsköldsvik Hockey för att där få istid, men Öhman är namngiven spelare och kan när som helst återvända till MODO Hockey. Magnus Häggström fortsätter sin rehabilitering efter hjärnskakning.

Glädjande nyheter inför matchen är dock att backen Tommy Enström är redo för spel och säsongsdebut på fredag. Enström startar som sjunde back.

Mer om Tommy Enströms comeback

Hemmamatcher i december

Det är tätt på given med viktiga matcher i december månad i HockeyAllsvenskan och ditt stöd på plats i Fjällräven Center gör skillnad. På lucia den 13 december tar MODO Hockey emot AIK innan Enronasmatchen med gratis entré väntar måndagen den 18 december mot Västervik. Torsdag den 21 december sker julmarknad i arenan innan mötet mot BIK Karlskoga och Fjällräven Center öppnar redan 15:00.

Mellandagarna har sedan två riktiga höjdarmatcher du inte vill missa när Leksand gästar för match på annandagen den 26 december innan ett stekhett derby mot Björklöven avslutar 2017 när laget från Umeå kommer på besök lördag den 30 december!

Förköp dina biljetter och boka upp dina gratisbiljetter till matchen den 18 december på modo.ebiljett.nu redan idag.