Hemma
MODO
MODO
Borta
AIK
AIK

Tredje raka segern när MODO besegrade AIK

13 december 2017 22:14
Herr

Inför 2815 åskådare i Fjällräven Center tog MODO Hockey emot AIK under onsdagskvällen i HockeyAllsvenskans 26:e omgång. Hemmalaget hade ledningen inför sista perioden och med säkert spel och två mål framåt såg MODO Hockey till att vinna med 4-1.


Den första perioden skulle bli en relativt händelsefattig period där AIK försökte driva upp tempot och MODO hade svårt att sätta stopp för AIK:s forwards. AIK skapade dock få bra chanser och Isak Wallin i MODO Hockeys mål stod för en del fina räddningar.

I slutet av perioden kom MODO Hockey in i matchen spelmässigt och när klockan stod på 17:51 hittade Marcus Oskarsson och Sam Marklund fram till Emil Molin och Molin avslutade effektivt för sitt femtonde mål under säsongen. De sista minuterna av perioden blev händelsefattiga och MODO Hockey hade med sig 1-0 in i paus.

Special teams avgjorde

Redan efter 13 sekunder av den andra perioden fick AIK chansen i power play efter att Sam Marklund blivit utvisad för en slashing. Men AIK hade svårt att skapa något framåt och när Victor Ekarv vände spelet och fick med sig Kristian Jakobsson i spelvändning så gjorde MODO Hockey 2-0 i box play. En vacker framspelning av Ekarv och också ett fint direktskott i nättaket av Jakobsson.

Drygt fem minuter in i andra perioden reducerade AIK efter ett missförstånd i MODO Hockeys försvar och matchbilden ändrades kraftigt där gästerna tog över och skapade flera heta chanser. MODO Hockey hade svårt att komma till framåt och hade egentligen bara en bra chans då Sam Marklund blev fri från kanten men avslutet blev för tamt.

AIK hade ett par frilägen i perioden men Isak Wallin stod för fina räddningar på dem och på de övriga chanserna som AIK skapade under perioden. Wallins fina målvaktsspel höll MODO kvar i ledningen perioden ut.

3:25 in i den tredje perioden fick MODO Hockey sin första chans i power play för matchen och i slutet av det numerära överläget gjorde Patrik Karlkvist 3-1 på ett direktskott från vänsterkanten, assisterad av Victor Ekarv och Kristian Jakobsson.

Dryga minuten efter MODO Hockeys tredje mål drogs en MODO-spelare ned i anfallszon och hemmalaget fick en straff. Straffen tog Patrik Karlkvist hand om men dragningen misslyckades och ställningen var fortsatt 3-1.

11:23 in i perioden styrde AIK in pucken i mål men efter videobedömning dömdes målet bort för att pucken styrdes in med en hög klubba. AIK fortsatte att pressa och man tog med drygt tre minuter kvar av perioden ut målvakten i jakten på en reducering. Men MODO Hockey var snabbt framme och vann pucken och Sam Marklund kunde skicka in pucken i mål och såg till att MODO Hockey vann med 4-1 i den viktiga matchen mot AIK.

Nu fyller vi Fjällräven Center på måndag

Kommande hemmamatch i Fjällräven Center än på måndag den 18:e december då MODO Hockey tar emot Västervik i enkronasmatchen. Se till att ni bokar era biljetter och hjälper oss att fylla Fjällräven Center. Biljetterna till matchen är gratis och ni bokar era biljetter på modo.ebiljett.nu.