Hemma
MODO
MODO
Borta
Leksand
LIF

Hans Särkijärvi inför mötet mot Leksands IF

25 december 2017 19:38
Herr

MODO Hockeys herrar har haft tre dagar ledigt men laddar nu för fullt för mötet mot Leksands IF hemma i Fjällräven Center på annandag jul. "Det blir oerhört viktigt för varje spelare att vi gör rätt beslut när vi har pucken", kommenterar Hans Särkijärvi till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från en tuff förlust på hemmaplan mot BIK Karlskoga som avslutade spelet innan juluppehållet i HockeyAllsvenskan. Slutresultatet på hemmaplan den 21 december skrevs till hela 1-5 där Tobias Ericsson blev ende målskytt för MODO Hockey.

– Idag (juldagen) har vi fokuserat på att komma igång igen med kropparna efter vilan, det är mest det som det handlade om tillsammans med att repetera vår spelstrategi. Förlusterna har i alla fall jag försökt att trycka undan och istället fokusera fullt ut framåt och på nästa uppgift som blir mot Leksand, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel.

"Alla måste ta ansvar i spelet med puck"

MODO Hockey ligger nu på en sjunde plats i HockeyAllsvenskan 2017/2018 med 45 inspelade poäng när laget tar emot Leksands IF den 26 december klockan 18:00. Leksand har spelat ihop 51 poäng vilket betyder en andra plats i tabellen, sex poäng före MODO.

– Vi vann det första mötet mot Leksand på hemmaplan och gjorde en riktigt bra avslutning på den matchen där vi lyckades vända och vinna. Mötet senast på bortaplan är vi med i matchen på ett bra sätt under de två första perioderna trots att vi inte gör en av våra bättre insatser. Men vi var sedan väldigt besvikna att släppa den matchen för enkelt och då tänker jag på målet som kom i inledningen av den tredje perioden, sammanfattar Hans Särijärvi och konstaterar:

– Leksand är ett bra lag som är jämna rätt igenom. För oss handlar det om vårt spel och arbetsinsatsen där alla måste ta ansvar i spelet med puck.

Läget i MODO Hockey

MODO förväntas komma till spel med samma trupp som i den senaste matchen där Erik Hanses, Magnus Häggström och EMil Carnestad saknades i laguppställningen. Laget tas dock ut på matchdagen.

Under juldagen hade över 4500 biljetter sålts till matchen, säkra din plats till matchen genom att förköpa din biljett via länken nedan.

Biljetter till MODO Hockey - Leksands IF

Mer inför matchen i MODO Channel

MODO Channel är MODO Hockeys web-TV som sedan februari även erbjuder en Premium-tjänst där alla intresserade ges möjlighet att ta del av kraftigt utökat innehåll med fler och bättre intervjuer och reportage, programserier som tar dig bakom kulisserna, alltid senaste nytt från föreningen, isträningar samt direktsändningar med Eftersnack efter hemmamatcher i HockeyAllsvenskan.

Inför annandagens möte mot Leksands IF finns nu även juldagens isträning i sin helhet och en inom kort även en intervju med Sam Marklund inför matchen.

Till MODO Channel