Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MODO
MODO

Vinst på bortaplan mot Björklöven

13 januari 2018 16:47
Junior

MODO Hockey fortsätter segertåget i J18 Allsvenskan Norra efter att man tagit tredje raka segern när man på bortaplan besegrade IF Björklöven med 2-6. Oskar Håkansson (2), Rasmus Lindgren (2), Oscar Nordin och Joel Wahlgren stod för målen.


MODO Hockey har inte förlorat en match på J18-nivå sedan 18:e februari 2017, dvs för snart ett år sedan, och man tänkte inte göra det borta mot Björklöven under lördagen heller. MODO Hockey satte nämligen högsta fart redan från start och med tre mål på mindre än två minuter i första perioden satte man sig i förarsätet.

0-1 gjorde Oskar Håkansson efter 5:31 då han assisterad av Albin Svedin och Hugo Styf hittade rätt. En och en halv minut efter ledningsmålet utökade Rasmus Lindgren till 0-2 på pass från Emil Westman och Oscar Nordin. Blott sju sekunder senare kom även 0-3 då Oskar Håkansson gjorde sitt andra mål för matchen, framspelad av Emil Westman.

Hemmalaget Björklöven fick en reducering i första perioden, ett mål som kom då MODO Hockey spelade med en man mindre på isen och det målet såg till att det var 1-3 efter 20 spelade minuter.

Tre raka mål i andra perioden

Tidigt i den andra perioden reducerade hemmalaget åter igen men MODO Hockey skulle glida ifrån i andra halvan av perioden. Oscar Nordin spelades fram av Wille Åström drygt halvvägs in i matchen och Nordins mål såg till att ställningen var 2-4. Wille Åström spelade även fram till Rasmus Lindgren när han gjorde sitt andra mål i matchen för 2-5.

MODO Hockey fick sin andra chans i power play med ungefär fem minuter kvar av andra perioden och den chansen tog man. Joel Wahlgren stod för 2-6, framspelad av Max Wahlgren och Albin Svedin. 2-6 stod sig sedan andra perioden ut och MODO Hockey hade en relativt trygg ledning med sig in i paus.

Den tredje perioden skulle bli mållös där gästerna relativt enkelt spelade av matchen och man tillät inte Björklöven att komma närmare, trots att Björklöven vann skotten i perioden med 14-7 och att hemmalaget hade ett flertal chanser med en man mer på banan.

MODO Hockey tog därmed tredje raka segern i J18 Allsvenskan Norra och man är tillsammans med Skellefteå de enda lagen på full pott i skrivande stund.