Hemma
MODO
MODO
Borta
Karlskrona
KHK

Ny seger när Karlskrona besegrades

7 januari 2018 14:59
Junior

Söndagens möte mellan MODO Hockey och Karlskrona HK i J20 SuperElit Fortsättningsserien blev en målrik tillställning där hemmalaget till slut stod som segrare med 5-3, efter två snabba mål i tredje perioden.


Efter lördagens seger mot Malmö var det dags att ta emot Karlskrona i J20 SuperElit Fortsättningsserien för MODO Hockey. Den första perioden var spelmässigt inte speciellt bra och inget av lagen skapade några stora chanser. Skotten i perioden hölls nere till 5-5 och trots var sin chans i power play så kunde inget av lagen göra något mål utan det var lika på noll efter 20 minuter.

Den andra perioden skulle istället bli riktigt målrik och det var hemmalaget som startade målskyttet då man efter drygt två minuter tog ledningen i matchen. Karlskrona stod för ett dåligt byte och det gjorde att MODO Hockey kunde komma tre mot noll, där Anton Gradin spelade över till Anton Näsström som satte ledningsmålet för MODO.

Två snabba mål avgjorde matchen

Drygt två minuter efter att MODO Hockey tagit ledningen så kom även 2-0 då Maximillian Popovic avslutade ett anfall. Pucken hoppade och studsade en hel del och till slut blev Popovic friställde på bortre stolpen av Anton Karlström och Max Tjernström.

Gästerna lät inte de två snabba målen påverka dem speciellt mycket och bara sekunder efter att MODO klarat av ett box play kom reducering för Karlskrona, på ett individuellt nummer av Oscar Gustavsson.

Hemmalaget fortsatte vara det spelförande laget i stora delar av perioden och med knappa sju minuter kvar så utökade man till 3-1 när Anton Gradin tog hand om returen på Tobias Aronssons skott.

Innan perioden var över hade dock Karlskrona både reducerat och kvitterat, detta med två mål inom 17 sekunder och 3-3 var resultatet inför den tredje perioden.

De inledande minuterna av den sista perioden blev relativt händelsefattig och inte speciellt många chanser skapades. Det dröjde till mitten av perioden innan MODO Hockey riktigt satte press på gästerna och när Oscar Pettersson tog hand om ett slarv från en av Karlskronas backar så gjorde Pettersson inget misstag i avslutet utan hittade bortre krysset för 4-3.

Direkt efter ledningsmålet förlade hemmalaget återigen spelet till offensiv zon och dryga minuten efter ledningsmålet gjorde Anton Karlström 5-3 från nära håll då han stötte in pucken under en liggande målvakt.

Målet skulle bli matchens sista då Karlskrona inte orkade med någon direkt forcering trots att man fick chansen i power play och trots att man tog ut målvakten i slutminuterna. MODO höll undan till seger med 5-3 och därmed har man två raka segrar i J20 SuperElit Fortsättningsserien.

För MODO Hockey väntar nu nya hemmamatcher redan nästa helg då man tar emot AIK på lördag med start 12:30 och sedan Örebro på söndag, även den matchen startar 12:30. Kom ihåg att det är gratis inträde på juniormatcherna och att det finns öppna kiosker.