Fyra av nio i J20 SuperElit Norra
Publicerad: 2018-10-21
Junior
MODO Hockey hade ingen större lycka i bortamatcherna mot Luleå i J20 SuperElit Norra där det blev endast en av sex poäng, men MODO fick avsluta helgen med en seger när man under söndagen slog Skellefteå i en match där slutresultatet till slut skrevs till 2-5.

MODO Hockey hade begett sig norröver för att under helgen spela tre matcher i J20 SuperElit Norra och de två första matcherna mot Luleå gav skral utdelning för gästerna.

Fredagens match började bra för MODO där man efter fyra minuter av den andra perioden hade ledningen med 0-3 efter att Max Wahlgren, Linus Skager och Nicolas Müller hade stått för var sitt mål. Men Luleå gav inte upp hoppet och reducerade innan andra perioden var över.

I den tredje perioden kom även reduceringen till 2-3 och kvitteringen till 3-3 innan perioden var över och matchen tvingades till övertidsspel, där Luleå efter drygt fyra minuter såg till så att extrapoängen stannade i Norrbotten.

Jämnare match än siffrorna visade

I lördagens match mellan Luleå och MODO var det även denna gång MODO som fick den målmässigt bästa starten där man hade ledningen efter första perioden, målet från Linus Skager.

Efter två perioder var matchen lika på två där Luleå först hade kvitterat till 1-1 innan Linus Pettersson i mitten av andra perioden gav MODO ledningen, men innan perioden var över hade Luleå på nytt kvitterat.

Två tidiga mål från hemmalaget i tredje perioden satte MODO i ett jagande läge och med sex minuter kvar reducerade Linus Skager till 4-3 men när MODO i slutet av matchen plockade ut målvakten så kunde Luleå göra två mål i tom kasse och med det fastställa slutresultatet till 6-3.

Vinst mot Skellefteå avslutade helgen

MODO fick under söndagen revansch och tog med sig tre poäng när man besegrade Skellefteå. För tredje matchen under helgen fick MODO den bästa starten och med två mål i mitten av första perioden såg man till att ha en tvåmålsledning med sig in i paus. Målskyttarna för MODO var Tobias Åhström och Anton Gradin.

I början av andra perioden utökade Oscar Nordin MODO Hockeys ledning till 0-3 och MODO såg ut att gå ifrån i matchen. Men Skellefteå fick chansen att komma in i matchen när man fick spela power play i fem minuter och hemmalaget lyckades få med sig en reducering från det numerära överläget.

Men när Alexander Popovic i slutet av mittenakten gjorde 1-4 så kändes det som MODO hade matchen i sin hand och i tredje perioden spelade man väldigt effektivt av matchen. Skellefteå reducerade en gång men med två sekunder kvar fastställde Max Wahlgren slutresultatet till 2-5.

MODO Hockey fick med det med sig fyra av nio poäng från helgens spel i J20 SuperElit Norra och man befinner sig på en tredje plats i serien när halva höstsäsongen är spelad. Jakten på att säkra en plats topp fem fortsätter nästa helg då laget beger sig till Gävle respektive Västerås för tre matcher.