Seger på straffar mot Kristianstad efter märklig match
Publicerad: 2020-02-21
Herr
MODO Hockey tog två poäng efter straffseger mot Kristianstad på fredag kväll i Fjällräven Center. Det i en ytterst märklig match som innehöll hela 76 utvisningsminuter och slutade 6-5 där Adam Tambellini satte det avgörande straffslaget för sin femte poäng i matchen.

MODO Hockey tog emot Kristianstad IK hemma i Fjällräven Center och inför 3906 var det hemmalaget som tog ledningen i matchen. I powerplay direktsköt Patrik Karlkvist 1-0 och sitt 27:e mål för säsongen på passning av Adam Tambellini och Jonathan Johnson. Men lyckan blev kortvarig för hemmalaget då Nikolai Skladnichenko avslutade kliniskt för 1-1 i en spelvändning för Kristianstad, endast en minut och 16 sekunder efter MODO:s ledningsmål. Den andra halvan av den första perioden blev sedan uppdelad i väldigt korta spelsekvenser när utvisningarna haglade tätt. Trots sex tvåminutersutvisningar totalt föll dock inga fler mål där skottstatistiken visade 14-8.

Sex stycken mål och 35 utvsiningsminuter i andra

Den andra perioden skulle komma att innehålla det mesta. Kristianstads Skladnichenko inledde perioden genom att göra sitt andra mål i matchen fram till 1-2 efter 7:01. Målet föranleddes av en tackling där MODO:s Nikolai Belov blev liggande i sarghörnet. MODO Hockey kvitterade i powerplay när Patrik Karlkvist sköt 2-2 i spel fem mot tre. Ytterligare fem mot tre följde för hemmalaget som inte gjorde mål i den möjligheten, men istället kom ledningsmålet till 3-2 i spel fem mot fyra där Adam Tambellini direktsköt sitt 23:e mål för säsongen.

Iikka Kangasniemi fick sedan matchstraff för boarding efter 15:28 och gästerna fick maximal utdelning efter den situationen. Kvitteringen kom efter 17:30 genom Johan Lundgren, Nikolia Skladnichenko fullbordade sitt hattrick 42 sekunder senare och med ytterligare MODO-spelare på botbänken och spel fem mot tre gjorde Amil Krupic 3-5 med fyra sekunder kvar av den andra perioden.

MODO Hockey vände och vann efter straffar

Med tvåmålsunderläge inför den tredje perioden var det full fart framåt som gällde för hemmalaget som mycket riktigt även reducerade matchen omgående när Kalle Jellvert från nära håll satte 4-5 redan efter 1:41 av den tredje perioden. Patrik Bartosak kom även in mellan stolparna för att avlösa startande Erik Hanses. Ytterligare matchstraff följde sedan i matchen där Nikolai Skladnichenko tacklade Victor Berglund för 5+20 checking to the head. Efter 4:55 kom kvitteringen i powerplay när Jonathan Johnson sköt ett direktskott i första krysset för 5-5. MODO Hockey hade även en puck i mål för 6-5 genom Daniel Sylwander, men målet dömdes bort av oklar anledning och matchen skulle komma att gå till övertidsspel.

Under fem minuter i spel tre mot tre kom inget avgörande utan match gick till straffläggning. Där blev Adam Tambellini ende målskytt där Patrik Bartosak räddade samtliga tre straffar från Kristianstad för hållen nolla i matchen. MODO Hockey vann därmed matchen med 6-5 för två poäng.