Almtuna starkare än MODO i tisdagens möte
Publicerad: 2020-10-20
Herr
Det blev förlust för MODO Hockey i tisdagens bortamatch mot Almtuna där hemmalaget gick upp i tvåmålsledning i den första perioden. MODO kunde inte närma sig målmässigt efter det och istället var det mål i öppen kasse under slutminuterna av den tredje perioden som fastställde slutresultatet till 3-0.

MODO Hockey inledde tisdagens bortamatch genom att besöka utvisningsbåset två gånger inom loppet av de första fem minuterna. Precis när MODO blev fulltaliga kom ledningsmålet för hemmalaget Almtuna där Felix Carenfelt vandrade runt målet köksvägen och sköt pucken i nät bakom Oliver Dackell som vaktade MODO-kassen i matchen. Fler utvisningar följde för MODO som dock kom tillbaka in i matchen i slutet av perioden. Då kom istället Almtunas andra mål efter att en lös puck studsat ut från trafiken framför Dackell och landat hos Anton Björkman som sköt 2-0 från sin backplats. Då stod klockan på 18:00 där inga fler mål föll i perioden som slutade 16-6 i skottstatistik.

I den andra perioden spelade MODO upp sig och hade framför allt flera farligheter till reducering i den andra halvan av den andra perioden. MODO-bekantingen Erik Hanses stoppade dock alla 13 MODO-skott i den andra perioden där Oliver Dackell räddade ett friläget med bara sekunder kvar på klockan.

MODO jagade reducering men kom inte närmare

I den tredje perioden fortsatte MODO Hockey jakten på reducering där debutanten William Strömgren utmanade Almtuna-försvaret utan att få till avslutet i det avgörande läget. Oliver Dackell klev fram och räddade ännu ett friläge i en spelvändning med dryga sex minuter kvar på klockan innan MODO Hockey fick chansen i powerplay. Aaron Gagnon fick där läge från mitt i slottet men skottet på insticket av Aleksi Heponiemi gick strax över Almtuna-målet.

MODO lastade mer och mer puckar mot målet i offensiv zon och fick ytterligare läge i powerplay, men drog där på sig en utvisning och istället räddade stolpen MODO från mål bakåt. Målet fram till 3-0 kom istället i tom kasse efter 17:08 där MODO Hockey satsade med sex utespelare på isen i ett sista försök att få en puck i nät. Det blev inga mål framåt för MODO Hockey i matchen där Erik Hanses höll nollan och skottstatistiken slutade 35-28.

Nästa match på hemmaplan fredag

MODO Hockey vänder nu åter till Örnsköldsvik för att på fredag ta emot Vita Hästen. Den matchen startar 19:00 och Soffbiljetter till matchen finns på modo.ebiljett.nu.