Förlust trots bra forcering mot AIK
Publicerad: 2018-12-09
Herr
Det blev en uddamålsförlust för MODO Hockey när man under söndagen gästade huvudstaden för mötet med AIK i HockeyAllsvenskan. Efter periodsiffrorna 1-0, 1-0 och 0-1 så var det hemmalaget som vann med 2-1. MODO Hockeys enda mål kom genom Jonathan Johnson i inledningen av tredje perioden.

Efter fredagens seger hemma mot Leksand begav sig MODO Hockey söderut för att under söndagseftermiddagen ta sig an AIK på Hovet inför en stor publik, där många MODOiter fanns på plats på läktarna.

Hemmalaget AIK kom ut hårt redan från början och satte hög och hård press på MODO, som hade svårt att få ordning på spelet. När AIK fick chansen att spela power play bara tre minuter in i matchen så kom ledningsmålet. På ett snabbt anfall tog sig AIK fram till ett två mot ett-läge som Anton Holm avslutade.

Direkt efter målet så fortsatte AIK att ha kontroll på matchen och MODO hade svårt att få pucken ur egen zon. Skotten ven kring Linus Lundin i MODO Hockeys mål och Lundin stod för flera bra räddningar.

MODO spelade upp sig ju längre perioden gick och gästernas bästa läge i första perioden kom med två minuter kvar när Lukas Wernblom kom fri, men trots en lång dragning så kunde AIK:s Erik Källgren rädda avslutet.

Holm med andra målet i matchen

Mittenperioden började jämnt där båda lagen skapade någon halvchans vardera, men när MODO drog på sig två minuters utvisning för för många spelare på banan så tog hemmalaget greppet om även den andra perioden.

MODO klarade spelet i numerärt underläge men bara minuten senare tappade MODO markeringen framför mål och Anton Holm kunde göra sitt och matchens andra mål när han stötte in 2-0 från nära håll.

Ju längre perioden led desto mer jämnade spelet ut sig och MODO skapade några farliga chanser utan att lyckas få pucken i mål. Periodens bästa chans förutom målet var även det AIK:s, när man prickade stolpen bakom Linus Lundin i MODO Hockeys mål.

Forceringen räckte inte hela vägen

MODO Hockey fick en riktig pangstart på tredje perioden då man reducerade till 2-1 genom Jonathan Johnson, som från högerkanten kunde ta hand om en lös puck och skicka in den mellan benen på Erik Källgren. Förarbetet till målet stod Tommy Enström och Johan Eriksson för.

{!B}

MODO forcerade bra i början av perioden och skapade en del bra chanser men pucken ville inte in. Forceringen mattades och AIK spelade bra på resultatet, vilket tog matchen till slutminuterna där MODO plockade ut Linus Lundin i jakten på en kvittering.

MODO skapade flera chanser i spel sex mot fem och hade hårt tryck på AIK men med 14 sekunder kvar av matchen tog MODO Hockey en utvisning i offensiv zon och med det var matchen över för MODO Hockeys del.

Nu vänder MODO Hockey hemåt igen för att på onsdag möta Tingsryd i Fjällräven Center. Biljetter till den matchen köper ni som vanligt på modo.ebiljett.nu.